S keša na karticu
0

Postoji bolji način ljetovanja, a on ne traži dodatni novac

Priprema za godišnji odmor rijetko je lagan proces. U sitnim detaljima leže nepredvidljivi problemi i uzroci nervoze i stresa. Gotovo kao pravilo - jedan detalj povlači drugi pa je dovoljno sasvim malo nepažnje da svežanj gotovine ostavimo kod kuće. Srećom, pokraj vas uvijek može biti neko ko ne zavisi od novčanica i sve svoje brige prepušta savremenom kartičnom plaćanju.

Mladi bračni par ne bi imao nimalo lijep početak dugo očekivanog odmora na Jadranu da supruga nešto ranije nije prepoznala prednosti posjedovanja malenih kartica koje mogu stati i u najmanji novčanik. Njen izabranik će na putu do mora uvidjeti kako je jedna zaboravnost otvorila nove mogućnosti za lakši život.

Prvo zaustavljanje, prva rampa na naplatnim kućicama autoputa i saznanje da kod sebe nema gotovinu ubrzo je svedeno na rješiv problem, a sve zahvaljujući boljoj polovici. Iz torbe je izvadila Mastercard® i Maestro® kartice, bez traženja sitnih apoena, bez čekanja kusura, bez pola muke.

Glad i žeđ remete lijepu vožnju do željenog malog mjesta na moru. One postaju još nezgodnije kada neko zaboravi novac, ali sve je dječija igra uz najbolje plastične prijatelje. Pauza za ručak time je još ljepše iskustvo, a ni plaćanje u stranoj valuti nije prepreka pa kartice uklanjaju još jednu neprijatnost - gužve u banci ili mjenjačnici.

Priči je daleko kraj, a suprug ima još štošta da nauči. Tako i prilikom dolaska u apartman ili sobu, ukoliko usluga još uvijek nije plaćena, jednostavnom posjetom prvoj banci na putu do plaže i ta zadaća je završena.

Nisu puka plaćanja jedini razlog korištenja kartica. Ukoliko je suprug ljubitelj filmova, kartica njegove pametnije polovice u CineStaru omogućit će dobijanje jedne ulaznice gratis ponedjeljkom. Ukoliko vole vožnju taksijem, Ekotaxi omogućava 20 posto popusta za naručivanje vožnje karticama Mastercard i Maestro putem aplikacije.

Ni gubitak kartice nije smak svijeta, jer jednostavnom prijavom vaš novac biva zaštićen i ubrzo opet dostupan. Ljubitelji "starih načina" za izgubljenu gotovinu ne mogu reći isto.

Ljeto nije samo ljepše uz Mastercard i Maestro, ono postaje potpuno novo iskustvo koje omogućava da u potpunosti zaboravite na novac i da konačno, bar u nekoliko dana odmora, vi vladate njime, a ne on vama.