biznis
0

Poslovni susreti za mala i srednja preduzeća u BiH

FENA
Sarajevska regionalna razvojna agencija - SERDA i FIRMA projekt, kojeg finansiraju USAID i Sida, organiziraju sutra u Sarajevu poslovne susrete posvećene promociji dostupnih izvora finansiranja za mala i srednja preduzeća.

Cilj susreta je upoznati mala i srednja poduzeća iz sektora drvoprerade, metaloprerade i turizma s područja Sarajevske makroregije o aktuelnim i planiranim programima finansiranja privrede u BiH od finansijskih institucija, uključujući Svjetsku banku koja svoj program implementira putem Fondacije OdRaz, te komercijalnih banaka i programa podrške razvoju privrede koji su u nadležnosti Federalnog Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Pored toga, FIRMA projekt će predstaviti svoj program poslovno - finansijskih konsultanata koji će pružati stručnu pomoć preduzećima u pripremi zahtjeva za finansiranje.

Osim prezentacija novih mogućnosti povoljnijeg finansiranja koje su predviđene u prvom dijelu skupa, učesnici će, također, imati priliku i za direktne sastanke s predstavnicima banaka i finansijskih institucija.

Na ovaj način želimo pružiti podršku preduzećima koja u ovom periodu imaju potrebu za osiguravanjem povoljnijih finansijskih sredstava s ciljem unapređenja svojih poslovnih procesa i povećanja konkurentnosti, saopćeno je iz SERDA-e.