Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pod parolom "Povecanjem poreza, protiv odlaska radno sposobnih iz BiH" vlada se bori za dobrobit gradjana u BiH… I to je cista logika...ako uzmemo sve pare onim koji zaradjuju...nece imati para da odu iz BiH.. :)… I problem ce biti rijesen :) :)
Sad ce vlada predloziti I poskupljenja struje, plina, goriva, vode, …. kako bi se gradjani BiH osjecali kao da su u Svajcarskoj...bar sto se cijena I poreza tice :)
Jadni poslodavci, sve bijeda i sirotinja.
Ovo poslodavci se ne slazu, slobodno mozes citati ''Privatnici'' se ne slazu ili ''Gazde'' se ne slazu... A znaju predlagati da se prestane placati radnicima bolovanje, tu se slazu svi izmedju sebe...
Novo porezno opterećenje onih malo školovanih radnika, doktora, nastavnika, profesora koji zarađuju iznad 800 KM. Još jedan poticaj odlascima mladih. Umjesto da rasterećuju plaće, kao u Hrvatskoj, da radniku ostane više za potrošnju, oni će sada još umanjiti plaće ovime. E moja jadna i bijedna Bosno i Hercegovino
Nek povecaju minimalac na 1000 KM i nel ne seru vise. I onako svi odose, pametni!
Logicno da su protiv jer skoro svi isplacuju minimalne place, a novim obracunom troskovi za radnike ce im se samo povecati..
Unija kriminalaca i faraona, kakvi poslodavaca sve ovo treba hapsiti.
Sa 800 KM nema ni hljeba dovoljno, a oni smatraju da vise od toga treba oporezovati jer je 800 dosta. Ludost.
Poslodavci...porez...doprinosi...nemoguca recenica.
Kako će na ovo reagovati potencijalni strani investitori u BiH? I ovako ih skoro i nema u odnosu na zemlje regiona a sad kad čuju da se uvodi i porez na divdendu kojeg do sada nije bilo, zaobilaziće nas svako u širokom luku kao gubavce.
Poslodavci pokrecu ekonomiju i treba podrzati njihove zahtjeve ( sve dok su smisleni ) , bez toga nema ni posla za obicni narod
Čemu uopšte oprezovanje dividende ako već ima porez na dobit? Ovo će samo dovesti do toga da poslodavci mahinacijama (računovodstvenim, poslovanjem sa povezanim firmama, transfernim cijenama) ne prikazuju ili smanjuju dobit. Neće ni biti dividende pa će pasti i tržište kapitala jer ljudi neće kupovati dionice firmi koje neće imati dobit. Čista BUDALAŠTINA.
@montypython3000 A ni prijedlog poslodavaca nije manje glup. Oslobode li se firme poreza na dobit u slučaju reinvestiranja niko neće dijeliti dividendu jer će nastati poplava lažnog reinvestiranja i lopovluka. I u RSu su imali porez na dividendu pa ga ukinuli nakon katastrofalnih posljedica. Jel' mi moramo da isprobamo svaku glupost na vlastitoj koži dok ne skontamo da je glupost. Je li radi neko projekcije u ovoj tzv Vladi?
Samo bunt i totalna pobuna protiv bahate sda, sbb i df vlasti! 70% su ukupni doprinosi pa to nema na planeti!
Najbolje da poslodavci ništa ne plaćaju nego da se njima plaća!😜
Pustite komentare na onaj članak kako Robot spriječava odlazak mladih, mislim da inspiracije neće faliti
@kemo1ba bitno je da da ke selverina oruč svako malo u kini, a radnicima 500KM plata
Neka nas proglase robovima i rahat su