Dobra posjećenost
0

Posljednji dan Sajma turskih proizvoda u Sarajevu

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Sajam turskih proizvoda, koji je ove godine peti put otvoren 19. septembra u dvorani Kulturno-sportskog centra "Skenderija“ u Sarajevu, završava danas.

Na Sajmu su proteklih dana predstavljeni proizvodi 107 izlagača iz Turske. Ponuda je obihvatila praktično sve sektore privrede Turske među kojima su prehrana, tehnički i potrošački prozvodi i drugi.

Cilj Sajma je bio, prije svega, bh. firmama predstavili turske proizvode, ali i uspostaviti saradnju sa firmama u BiH, kažu izlagači i gosti sajma u razgovoru s ekipom agencije Anadolija.

Sa druge strane, veliki broj posjetilaca koji su obilazili štandove danas, kao i pterhodna tri dana, pokazao je da je bh. tržište izuzetno zainteresovano i pogodno za plasman turskih proizvoda.

Prema riječima Husejina Šehovića, koji je došao u Sarajevo kako bi posjetio Sajam čak iz Novog Pazara, ova manfestacija nudi izuzetno bogat asortiman. On je stigao, prije svega, kako bi na Sajmu uspostavio poslovne veze sa turskim firmama.

"Ovo je drugi put da posjećujem Sajam i ove godine je puno bolja ponuda", rekao je Šehović za agenciju Anadolija.

Predstavnik jedne firme iz turskog grada Burse izjavio je da prvi put učestvuje na Sajmu i da je veoma zadovoljan kako inetersovanjem posjetilaca za njegove proizvode tako i samim gradom Sarajevom. Također je istakao da će raditi na tome da uspostavi poslovnu saradnju sa bosanskohercegovačkim firmama te da će sigurno i ubuduće učestvovati na sajmovima u Sarajevu.

Osim ponude proizvoda, gosti Sajma su imali priliku uživati i u kulturno-umjetničkom programu s "mirisom" Turske. Naime, pažnju pisjetilaca plijenile su izvedbe folklorne plesne grupe koja je došla iz glavnog grada Turske Anakare i koja je izvodila tradicionalne turske plesove. Posjetioci nisu krili zadivljenost tradicionalnom turskom odjećom i izvedbama tradicionalnih igara iz Turske.