Komentari (171)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sad zamislite da neplacate akcize. Natocis 50 KM pola ide drzavi za izdrzavanje uhljeba a autoputa ni na vidiku.
@3PM Naivko, akcize su 15-20 feninga po litru a pumpadzije su tad digle cijene odmah za 50-60 feninga...uzimaju te lopatom a pravdaju ti se da moraju zbog akciza, kontas sad? Nema akciza na plin pa su ga poskupili, sto to? hajde objasni?
Ima Federacija para da ih krava ne moze pojesti. Obaveza je pomoci sirotinju, halalosum!
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Ukinut akcize! Neki dan se vozim,upadnem u rupu kad tocak odvalio nisam...Da sam ga odvalio,ko bi to platio?Ja naravno...Ni ceste nit cega.Vozimo po flekama starim po 15 godina. Tacno treba otic odavde.
@Regex Mnogi ne znaju pa tako ni ti. Za takav defekt mozes tuziti firmu koja odrzava tu diodicu zbog stete pricinjene na vozilu zbog neobiljezenog ostecenja na cesti.
Ode ovo na 2.40
Psi laju ,karavane prolaze!
Bas pravi naziv za ove kradljivce pumpadzije. Na gorivu u prosjeku zarade u maloprodaji 60 pf a na veleprodaji uarade jos 30-40 i tako se bogato zivi
Da smo kao potrosaci slozni i pocnemo bojkovati jednog distributera, taj bi vrlo brzo spustio cijenu.
Brent jeste poskupio u dolarima, ali dolar je mnogo pao u zadnje vrijeme, tako da je brent sada jeftiniji nego prije godinu dana. Nasi naftasi su tipicni zelenasi i kriminalci.
A ja i dalje 2.0 TFSI vozim😂
Jucer poskupilo na berzi danas u FBiH dizu, nema zaliha ni 50 litara po staroj cijeni. A kad pojeftini vani onda se ceka 6 mjeseci i spusti samo par feninga.... treba uhljebima povecat plate
Razlog je vrlo jednostavan, ne postoje robne rezerve kao temelj privrede tj.sad bi na stanju trebala BiH u robnim rezervama da ima par stotina miliona litara goriva i da"uskoci"i pripomogne distributerima a jos vise gradjanin ali je problem sto trziste naftom i derivatima u BiH oko 70%su strani distributeri koji uvoze svoje proizvode i imaju pravo na slobodno formiranje cijena ili krace receno uvozni lobi gusi BiH. Tacka..
samo nek ne puca hahahah
Samo dizi,daBogda 1 litar bio 100 km 💪💪
Cijena barela nafte 58.90 usd, a cijeba goriva 2 Km/l, kada je bila cijena barela 120 usd, cijena goriva je bila 2.50 KM, sada kada bi dostigla tu cijenu barela gorivo bi bilo 4,00 KM/l.
Haha razljutio si internet ratnike pa si dobio par downvote 😂
@BrojacPiramida Da uprvo na ta auta mislim ,sa svim manama(kojih je jako malo) i svim prednostima (kojih je jako puno)😀
@Fant0m Prvi SAF pumpadzija u CDA!? WtF!!? De ba drugar, vidmo da si uhljeb u uniformi, ali nemoj sraaaat! Vezano za plin...nisu SMJELI to na taj nacin, jer bi onda doslo do POBUNE! Zasto imamo 4x kompanije koje se bave prometom ISTOG plina u krugu 20km2?uhljebi u CDA znaju zasto, znas li ti?
Dobro je. 30 pf jeftinije nego u De. Idemo prvi dajemo vise...Vlada FBiH
Na kraju na ostanu komentari na klixu,kao ispovijed.Da dusu olaksamo.Citas,trpiš,klimas glavom u nevjerici,i to nam je sve.
Prosjecna potrosnja kod el auta: sa 1kw predjes 5 kilometara,i ako uzmemo da je cijena 1.kw - 0,15 KM , to znaci da 500 kilometara predjemo sa 100kw sto u stvari kosta 15KM.....A jos ako imamo u vidu da el-energiju sami proizvodimo i izvozimo i da imamo potencijala za proizvodnju mnogo vise,dok od goriva sve uvozimo i pravimo deficit, onda stvarno treba razmisliti dali je 2 KM za litru i suvise malo....
@gooUser1569769377 MOLIM KIX I SVE POSTENE OSOBE DA STAVIMO OVAJ KOMENTAR NA TOP!
Prosjecna potrosnja el.automobila je oko 20kWh/100km,tj.20x0.15=3KM/100km Neka je prosjecna potrosnja automobila 5.5l/100km,tj. 5.5x2=11KM/100km Znaci voziti se el.automobilom ovakvom racunicom na 100km je skoro 3.5x jeftinije od voznje na gorivo. O cemu ti prijatelju pises?