Posao
1.8k

Zara uskoro u Sarajevu, raspisan konkurs za radnike

Klix.ba
Španski Inditex, najveći lanac trgovina odjeće na svijetu, u čijem su sastavu modni brendovi kao što su Zara, Pull & Bear, Bershka, Stradivarius, Oysho, Massimo Dutti, Zara Home i Uterque, objavio je konkurs za prijem radnika za svoje prodavnice u Sarajevu.

Konkurs je objavljen na portalu Posao.ba, a traže se radnici na pozicijama voditelj trgovine, zamjenik voditelja trgovine, prodavač i blagajnik.

Poslodavac navodi kako je potrebno radno iskustvo, ali da se kod budućih uposlenika prvenstveno traži da imaju interes za modu. Također, zaposlenicima se, kako stoji u konkursu, nudi karijera puna mogućnosti i rad u timu najboljih profesionalaca. Obećava se i napredovanje u poslu.

Za voditeljske pozicije se traži najmanje dvije godine iskustva na sličnom radnom mjestu, aktivno znanje engleskog jezika i izražene komunikacijske vještine.

Prodavnica će biti smještena u objektu Sarajevo City Centre, u vlasništvu Al Shiddi Group, potvrdio nam je direktor kompanije Adnan Kapo.

Inditex je, primjera radi, u prvih šest mjeseci 2012. godine otvorio 166 prodavnica, uključujući Zaru, Pull and Bear, Stradivarius, Bershku, Oysho i Massimo Dutti.

Najpoznatiji brend Inditexa je svakako Zara i ova kompanija ponajviše zarađuje od prodaje odjeće s tim potpisom. Prva trgovina Zare je otvorena 1975. godine u La Coruni, na sjeverozapadu Španije, a sada služi kao sjedište kompanije. Kompanija zapošljava više od 109.000 ljudi širom svijeta.