Komentari (181)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Imamo vise ekonomaca nego novca u opticaju .
neka ih hajde
Dodjem na pumpu i kazem napuni majstore do vrha a on meni NISAM TI JA MAJSTOR JA SAM DIPLOMIRANI INZINJER ELEKTROTEHNIKE
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
kod nas je bolje nekoga znati nego nesto znati.
iz naftalina rodjak
Posao.ba ...samo portal za informisanje" šta sve nemam priliku da radim..niti cu je imati.."cak sta više masonska posla..one clanke objavljuju samo da popune sadrzaj..ne jedite govna.
Kad cujem d aneko studira ekonomiju, odma mi se prevrne stomak.
možda ovo vrijedi za Sarajevo. U ostalim gradovima Bgm IT stručnjaci imaju daleko manje plate (posebno u privatnom sektoru), u nekima čak i od 500 maraka, nažalost!
Istina... Ali jbga, svugdje je tako: u vecem gradu zaradjujes vise, ali i trosis vise. Kafa u Sarajevu na primjer na udarnim lokacijama je 2,50 KM, u Kaknju sam nedavno popio kafu za 1 KM, isto tako u Donjem Vakufu: 0,80 KM.
Zalosno je da su ekonomisti vise placeni od inzinjera...
Ne kuzim zakaj upisivat faks,ak se diploma moze kupit
Ma znam...cijeli svijet je postao nakaradan.Balkan je bio jedina svijetla tocka svijeta,i eto...unistise i njega...nemres vise postat pametan za jedan dan,nego moras zgubidanit 4-5 godina na faksu...pih...
Bez obzira koji fakultet završiš, moraš da imaš pozadinu ako hoćeš da se zaposliš i ostvaruješ prihode 1500 KM +.......... Drugačije možeš samo da očekuješ da imaš redovno javljanje na biro za (ne)zapošljavanje!
Eto ja nemam nikakvu pozadinu, a imam skoro cifru koju si naveo. U zivotu treba biti uporan i zavrsiti faks sa dobrom ocjenom i bice posla. 80% studenata koji su bili sa mnom na faksu imaju setice u indeksu, kod mene su osmice i devetke.
Svaka čast tebi jarane, ali govorim sa naše stanje u globalu....Desi se tu i tamo da neko "iskoči iz šina" i usipje u životu, u BiH ali teško. Ja govorim iz iskustva svojih prijatelja, a ovo ljeto aBd i sam završavam Ekonomski fakultet pa ćemo da vidimo šta će se sa mnom desiti.....MADA NEOSPORNA JE ČINJENICA DA SE MI OMLADINA U BIH MORAMO DALEKO VIŠE TRUDITI I BORITI ZA SEBE
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Najisplativije je ne biti u BiH
bolje da ste objavili clanak koliko su studenti kvalifokovani za poslove koje trebaju obavljati ili obavljaju nakon diplomiranja. previse teorije, malo prakse, profesori se cesto ne trude dovoljno da prenesu znanje...sve same rupe
Može ti donijeti prihode a i ne mora značiti samo što to niko nije pomenuo :D
U Bosni je najisplativije biti babin sin..
DOđite kod nas u Srbiju da se malo poigramo sa vama...balije jedne
S kim da se ti igras idiote maloumni? Bolje Srbiju znam nego ti a ipak me nazivas balijom...Papak jedan imam bezbroj prijatelja u Srbiji nikad nisam cuo ruznu rijec osim od bosanskih izbjeglica koje niko ne jebe ni za suhu sljivu tamo u SR..Ako mi ne vjerujes pitaj svoju mamu ona ce ti reci da sam ti ja babo Mujaka iz Saraj'va SEHER SARAJEVA
dodji ti kod nas ovo je tvoj narod tursko-srpski kopilane
najispaltivije za profesore www.nebitno.net
što se tiče softver inžinjeringa tu ti diploma najmanje znači ako nemaš znanje i iskustvo, na preporuku, štelu možda možeš upasti ali dali ćeš ostati ako nemaš pojma nema šanse :)
Zavrsila sam ekonomiju, uskoro cu i magistrirati, posao nisam trazila duze od mjesec dana i dobila ga, ali cu dati otkaz jer sam dobila u medjuvremenu drugi-bolji. Ljudi radite na sebi da se razlikujete od drugih na ovom surovom trzistu rada. Sretno svima!
jel makar regularno, de i to napisi :D
Zaključak: dobro pušiš....
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
U BiH je najisplativije upisati se u vladajuću stranku!