{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tribina o problemima zapošljavanja mladih u ZDK

Z
15.9.2011. u 15:52
0
1
Tribina o problemima zapošljavanja mladih u ZDK
0
Tribina o problemima zapošljavanja mladih u ZDK
Komisije za mlade ZDK i Općine Zenica, u saradnji sa Udruženjem "Zora", organizirali su javnu tribinu "Zapošljavanje mladih danas – izazov za budućnost", na kojoj se razgovaralo o problemima zapošljavanja mladih i promašajima u kreiranju potreba za neka od zanimanja za koje se mladi školuju u srednjim školama i na fakultetima.
Tribina je imala za cilj da ukaže na probleme zapošljavanja mladih i pokuša da odgovori na rastući problem nezaposlenosti mladih, "odlijevanje mozgova" i odlasku mladih iz Zenice i ZDK.

U razgovoru predstavnika vladinog i nevladinog sektora i mladih ljudi istaknuta je potreba za pokretanjem nekih rješenja u većem i boljem zapošljavanju mladih. U više diskusija je istaknuto da je zbog neusklađenog obrazovnog sistema sa potrebama tržišta stvoren problem zasićenja tržišta rada, ali i nedostatak akcionih planova o zapošljavanju mladih.

Prva javna tribina okupila je i predstavnike nadležnih kantonalnih Ministarstva, Službe za zapošljavanje ZDK, predstavnike općinskih komisija za mlade, brojnih asocijacija srenjoškolaca i studenata i organizacija civilnog društva, koje se bave pitanjima mladih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: