Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A) Poslodavac će otpustiti prvo one koji mu najslabije rade. Ako misli da mu zaposlenik ženskog pola donosi 1 fening više otpustiće muškarca. B) Potpuno je nerealno da bude jednak broj zaposlenih žena i muškaraca. Žene ne rade u rudnicima, brodogradnji, ribarstvu, građevinarstvu... Kako će biti isti postotak kad ne rade u većini proizvodnih grana?
U stvari sve je obrnuto, žene imaju bolje plaćene, manje stresne i manje odgovorne poslove. Ovdje gdje ja radim većina žena je zaposlena preko veze na izmišljene administrativne poslove. Većina ih po čitav dan ne radi ništa. Odnos broja zaposlenih je cca 60:40 za žene s tim da muškarci urade cca 70% posla.
Ne rade KOD NAS, ali u SVIJETU da.Ne radi ni taj ' argument ' vise ;).....Da li super teskas moze boksati sa muha kategorijom??? U pogledu ' kancelarijskih poslova ' Koliko muskih znas da im odgovara takav posao? Poslove davati po strucnosti...a da li ima kitumbas ili ne...UOPSTE nije bitno...U Svedskoj sve zene rade na odvozu smeca ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
U svakoj krizi najgluplji i najbeskorisniji poslovi pomjerač(ic)a papira uvijek lete prvi u privatnom sektoru. Ko vam je kriv što nećete da napišete neki kod, zavrnete šaraf ili vozite kamion 12 sati u komadu, nego mislite da ste ravnopravne sa diplomama iz komparativne ublehologije i parazitskim neprofitabilnim pozicijama tipa HR lakiračica noktiju ili pozdravljačica mušterija u BBI butiku.
Nudimo kredite osobama kojima je potreban financijski pomoćnik s niskom kamatom od 3%. Da biste dobili kredit kod ove kompanije, možete reći tačan iznos kredita koji vam je potreban i vrijeme u kojem možete vratiti kredit. pa ako ste zainteresirani ljubazno nas kontaktirajte sa dolje navedenim detaljima. E-pošta: [email protected] ili WHATSAPP +1 (812) 266-9901
Svašta statistika pokaže, ali bilo bi fino da smijete proći i vidjeti koliko je šalteruša dobilo otkaz jer su zbog pandemije njihova mjesta bila nepotrebna, a koliko su trgovine otpuštale radnica koje čak ni stolicu nemaju za onom kasom, pa to je sramota i mobing, ne daju im ni da sjednu a smjena 12 sati, dabogda Džambiću kćerka radila na u bingu na kasi ili vukla one palete na kolicima!
Pustite neka Klix kod tate Soroša ispuni potpisanu kvotu feminističkih i LGBT naslova - za to slijedi lijepa pinka.
Za klix i Soroša zato ne postoje radnice u bingu, u stvari mora da ih zaj posao ispunjava i oduševljene su uslovima kod Hošeta ili u Konzumu, jedva čekaju kad će na posao i posebno su ponosne me onako odvažno upitaju za kolegicu iz skladišta "mogu li pisati svoje bonove za vaš keš". Soroš je na to preponosan. Dabogda mu kćerka radila u Bingu!
44,63 posto žena u odnosu na 58 posto muškaraca... Koliko to u BiH ima ljudi u radnom odnosu? 102,63%? HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAA
Vecina do 30 godina i nece nista da rade iskreno, cast izuzecima. Samo instagram i jedino sto znaju farmasi prodaja i neke zaebancije nidje veze. Ubise kompleksi stid ih da rade
mee too a muŽŽgo sam
Kakvi su vam to komentari sram vas bilo. Trebaju vam sutra kcerke ostati bez posla samo zato sto pripadaju zenskom rodu, a vi dali crno ispod nokta da ih iskolujete. Bagro jedna sovinisticka.
Ne ostaje niko bez posla zato što pripada nekom rodu, nego zato što je histrionično dijete sa gomilom dana odsustva zbog najglupljih razloga, radnom etikom rasijanog narkomana, referencama iz društvenih nauka pričanja u prazno i tendencijom da je uzrok 100% drame na poslu koja svima kvari produktivnost. Plači, izvrći, vrijeđaj koliko hoćeš, na kraju ćeš prihvatiti da su tvoji izbori u životu tvoja odgovornost.
I ja sam ostao bez posla, sad krpim neke dnevnice 20km slomim se, nemam rodbine ni veza u firmama dzabe predajem
Zaljubi se, nije sposobna za rad. Prekine vezu, nije sposobna za rad. Zatrudni, nije sposobna za rad. Rodi, nije sposobna za rad. Vrati se na posao nakon poroda, nije sposobna za rad. Aktiviraju se kompleksi, opet nije sposobna za rad. Zene trebaju da rade, ali trebaju da ostave sve probleme.kod kuce, a ne da ih donose na posao
Ma žene su samo tu da prave pitu i puše kitu.
Mamu i vama i izmisljenoj pandemiji.
Pa sta je ovo, gdje su feministkinje??? Ajmo na ulicu i protesti, dati otkaz muskarcima i zaposliti zene!!!!!
A Biserka se ubi od posla....čak je trojica moraju voziti u šoping