Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je glupost od posla,i minimalac mrtvi...
radim godinama bas u njemackim call centrima, mrzim taj posao! ko voli neka izvoli ali nek se pomiri sa tim da je upitno da dozivi 50. godinu. toliko je stresan posao i toliki je pritisak na radnicima, to je haos. lijepa autopraona!!!!
@tozla.ba - zavisi kako se postavis u poslu, ljudi jednostavno uzimaju stvari suvise licno. Naravno, ako je i ured gdje se obavlja posao los to dodatno dovodi do nezadovoljstva i stresa. Naravno, postavlja se i pitanje da li govorimo o inbound ili outbound jer su to u sustini potpuno razliciti poslovi. Teleperformance uspostavlja inbound sto se na kraju svede na customer service te ce sigurnk vremenom uvesti i online korespodenciju.
Zahvaljujući ovakvoj nazadnoj državi mi i jesmo jeftina radna snaga za Evropu, a to je opet jedini razlog da nam dođu velike strane firme i zapošljavaju veči broj ljudi. To što smo mi postali lijen narod to je druga priča. Moj prijatelj je bio na razgovoru kod ovih i ponudili su mu platu više od 500 EUR, ugovor na godinu dana i prijavu na puni iznos, sto je bolje u odnosu na moj posao komercijaliste gdje radim ko konj za gore uslove. Kud ne znam taj Njemacki!
Njemacki posao kojeg niko ne zeli da radi u Njemackoj. Za gore uslove, tri puta vise stresa. Prava koja su jednaka nuli. I pocetnu platu od 300 Eura, al za koju godinu moze biti 350 ako se bas potrudis. Sponzorisani clana i povracanje na Klix.ba
Teleperformance je svoje call centre otvorio u 75 država širom svijeta, samo u Njemačkoj imaju call centre u 8 gradova. Preko 200 hiljada zaposlenika u cijelom svijetu - ne bih rekla da niko ne želi i ne radi taj posao.
Njemacke kompanije otvaraju customer service vani jer se povecava minimalac u Njemackoj (8.84€ bruto sat/1250-1300€ neto mjesecno) i vjerovatno ce 2020. ici preko 9€ bruto sat. Najosnovniji customer service telefonski agenti (cesto postoji nekoliko stupnjeva i odjela) su placeni minimalcem (ili blizu te cifre) u Njemackoj i to rade studenti ili osobe bez nekih referenci/edukacije. Teleperformance nudi pocetna primanja ~500€ u Sarajevu, uz ispunjavanje postavljenog radnog ucinka.
sto ne mogu ovih bjelosvjetskih hoštaplera koji nude kule i vile a na kraju ne daju ni plate i ostanu duzni poreza samo peru pare nego omladino okanite se corava posla ako znate njemački idite u Njemačku zivite zivot dostojan čovjeka
Nadam se da je plata veća od 500 KM.
@McDonalds - pocetna je oko 1000 KM prema nekim informacijama, naravno uz uslov da ostvaris radni ucinak koji se ocekuje od svakog radnika.