Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
NE kontam kako se ovo računa ako se zna da je u zadnjih 2,5 godine oko 500 hiljada hrvata mlađih od 40 godina iselilo u EU
Greška si. Godišnje se 50 tisuća iseli. Takav je trend u zadnje četiri godine, što jope nije malo, ali ti brate pretjera.
@The Maniac 1987 Radnici otišli i nema nezaposlenih.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kenjaju kao i ovi naši...narod ode u pm. a oni se fale padom broja nezaposlenih..
U Hrvatskoj 114.000 NEZAPOSLENIH na 4,5 MIL stanovnika !!! U BiH 410.000 NEZAPOSLENIH na 2,5 MIL stanovnika !!!ŽIVIO MILORAD !!! ŽIVIO BAKIR !!! ŽIVIO DRAGAN !!!
mislite na one hrvate u Irskoj, Njemačkoj i Austriji?
Otisli ljudi
Stariji od 15 godina su jos djeca koja pohadjaju skole.Ako racunas takve, onda je problem sa zaposljavanje djece.Djecija radna snaga je u EU zabranjena.
Čega se pametan stidi budala se ponosi. I vrabci znaju da je ovo zbog iseljavanja radno sbsposobnih. Ali demokratski režimibguraju li guraju svoje.
Ako se iseljavanje hrvata sto za posljedicu ima smanjenje stope nezaposlenosti moze nazvati pozitivnim trendom, onda nesto nije u redu sa glavama koji to izjavljuju.
Isto ko i kod nas, ostali samo zaposleni u državnim institucijama, zaposlenost 100%
Puna ih je Irska, tamo komotno možete u bilo kojem restoranu ili u radnji pričati na našem, uvijek ima neko iz Hrvatske da vas razumije i usluži ☺️
Jel uračunata i stopa u Irskoj ? 😂😂
Napaceni bosnjaci traze uzroke pozitivnih promjena. Pa i kod nas se slican broj ispalio iz drzave, ili makar slican udio u odnosu na broj stanovnika, pa opet imamo minimalno 20-25% nezaposlenih. Hrvatska je, realno, daleko ispred nas.
dajte broj operacija , dajte broj prijavljenih patenata, izgradjenih brodova, oporedite industriju iz rezimo 1990 i danas ;D
normalan je pad nezaposlenosti u hrvatskoj jer je majka irska širom otvorila vrata a uz par nezaposlenih vidan je u istom omjeru i pad naseljenosti
jest sto su ga svi nabrali vani ;D radno sposobni