|

Šesti forum o zapošljavanju mladih u četvrtak u Sarajevu

Šesti forum o zapošljavanju mladih u četvrtak u Sarajevu
14
F
FENA
12.11.2014. u 11:16
6
komentara
14

dijeljenja
Šesti forum o zapošljavanju mladih u četvrtak u Sarajevu
Demistifikacija procesa savjetovanja u zapošljavanju centralna je tema šestog Foruma o zapošljavanju mladih koji će biti održan sutra u Sarajevu.
Forum će biti održan u okviru filmskog festivala "Pravo ljudski" i sastojat će se od projekcije nagrađivanog francuskog filma "Pravila igre" i radionice World Caffee, u okviru koje će biti organizovana diskusija o temama "Kako pomoći nezaposlenima (individualno savjetovanje)?", "Šta s obeshrabrenim i nemotivisanim (grupno savjetovanje)?" i "Šta hoće mladi (kreiranje očekivanja)?".

Projekt zapošljavanja mladih (YEP) uz podršku Ureda za saradnju pri Ambasadi Švicarske u BiH kroz ogledne biroe i klubove za traženje posla kontinuirano radi na razvoju savjetodavne funkcije u javnim službama za zapošljavanje, te će i zaključci Foruma biti korišteni kao materijal za buduće aktivnosti javnih službi za zapošljavanje u odnosu na mlade ljude.

YEP organizira forume o zapošljavanju mladih kako bi prioritetizirao pitanje njihove nezaposlenosti, a do sada je organizovao pet foruma, saopćeno je iz te organizacije.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...