Komentari (101)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nećete vjerovati ali najviše zarađuju oni bez diploma koji se ulizuju ili one koje se skidaju šefovima. Nema te diplome sa kojima bi zaradili više.
Nije važna diploma već radno mjesto. U Telekomu kuhar (da se niko ne uvrijedi) ima veću platu nego diplomirani ekonomista u nekoj manjoj firmi.
SVE MI JE JASNO FAKULTET ZA SAOBRACAJ I KOMUNIKACIJE SARAJEVO NIGDJE GA NI NA MAPI a inzinjeri saobracaja na birou.
pogresno postavljen sistem... DIPLOMA TI NE DONOSI POSAO NITI RADI NJE IMAS OVOLIKU ILI ONOLIKU PLATU VEC STRUCNOST I SPOSOBNOST DA RADIS ILI NE RADIS POSAO!!! DIPLOMA JE SAMO KAO ULAZNA KARTA AKO JE I TO!!
Masinski inzenjeri su podcijenjeni, plata koju su naveli za njih je smijesna, jer kod nas je industrija na 0. Dok vani inzenjeri a posebno masinski zaradjuju vise od bilo kakvog ekonomcica ili managera ovdje ....
de, začepi. šta će mi kojeg đavola statika i arhitektonska fizika kad građevinac radi sav proračun?! onda kad vi budete radili naš posao onako dobro kako mi radimo vaš (tj - bolje od većine građevinaca) pričaj, dotad, šut\'!
Objašnjenje zašto studenti FPN-a zarađuju najmanje: Jednostavna logika, navedite mi 10 osoba sa političke scene da su zapravo i završili adekvatan fakultet za to. Sve sami hahari preko nečijih leđa dovedeni na to mjesto. Mi budale koji ga regularno upišemo, većinom mislimo da ćemo nešto promijeniti, pa i kao i drugi prije nas zapnemo na birou do 50-te. Lijep pozdrav.
Razlog vise da ucim svoj pravni fakultet i da polazem advokatski ispiti budem notar ako Bog da :)
djaba ti fakultet na birou ces da staris, djaba diploma na zid da je stavis, djaba ti sve dok ne otvoris novcanik :))))))))))))) ljudi ovo je BiH stela ili novac i malo srece, fakultet ne igra ama bas nikakvu ulogu u zaposaljavnju pogotovo ne oni \"klimavi privatni\" :)))
Sta trabunjate bezveze?! Ja radim u IT sektoru vec 9 godina, imam zavrsen elektrotehnicki fakultet, radio sam kod prtivatnika 8 godina, poceo sa platom od 360 KM (!!!), da bih postepeno dogurao do 1.000 KM. Sada radim u drzavnoj sluzbi i plata mi je i nesto malo preko 1.000 KM. To su mozda kod vas \"sarajlijica\" takva primanja, a konkretno u Tuzli, ko ima hiljadu mjesecno, suti i vice riba...
da sve diplomce sa 24% sastave u jedan mozak dobio bi se prosjecan radnik,mujage i obrazovanje,ne budite smijesni,istorijski dokazano,milijarde vas je u svijetu a niste izmislili nista osim sihira,beskorisna masa u kvantitetu heheheheh
E moj Armine da nie tuzno bilo bi zalosno. Nego sine ti mijenjaj fakultet dok ti jos nije kasno. ne istrazuj sta zaradjuju pravnici, ekonomisti i inzinjeri. Daleko su oni svi od FPN-a. Ne znam NIKOGA sa tog fakulteta iz raje ko se zaposlio. Sa mirovnim studijama mozes pravac u BIGA-u ;)
Istina, projekti pravo puno kostaju, i cijena im je realna obzirom na rad koji je potreban za iste, ali iz iskustva znam da pola arhitekata kod privatnika radi za platu od 300 km, gdje je više placena cistacica koja cisti isti taj biro ili firmu. Tako da u arh. ima para samo ako si svoj gazda, inace nas izrabljuju... Nazalost, ali takva je trenutno situacija u kantonu SA, pogotovo ako ti je vlasnik firme za koju radis mesar i sl., sto je isto postalo gotovo pa uobicajno
Zavrsio sam elektrotehniku u Banja Luci. O ovoj plati koju ovje navode samo mogu sanjati i ja i moje kolege!
Uopste nije bitno koju DIPLOMU IMAS i da li je UOPSTE IMAS! Najbitnije je ko \"ZA TEBE NEKOM KUCA NA VRATA\" ili narodski receno KO TI JE STELA!!!
Prosvjeta 1000 KM? Da, ali u Sa kantonu, inače je čistih 750!A idi 5 godina na fax!
ma sta vam je ljekari najvise zaradjuju. pored prave plate oni jos svakog mjecesa zgrnu sebi \"u dzep/za kafe\" najmanje 4000/5000 tako da kad sve izracunas saberes i oduzmes svaki utjecajnini ljekar ima mjesecna primanja od 10 000 pa na vise