{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavite se na najvećem regionalnom sajmu zapošljavanja u virtualnom svijetu

3.10.2013. u 08:53
0
5
Predstavite se na najvećem regionalnom sajmu zapošljavanja u virtualnom svijetu
0
Predstavite se na najvećem regionalnom sajmu zapošljavanja u virtualnom svijetu
Najveći regionalni sajam zapošljavanja i edukacije pod nazivom Virtualni dan karijera i znanja održat će se četvrti put od 16. do 23. oktobra 2013. godine na web-adresi www.dankarijera.com.
Virtualni dani karijera i znanja su organizovali vodeći portali za zapošljavanje i obrazovanje u regionu - Posao.ba (BiH), Infostud (Srbija), Moj Posao (Hrvatska) koji će sedam dana svoje posjetioce usmjeravati na adresu sajma. Ovaj naposjećeniji sajam u regiji održava se već četvrtu godinu te privlači stotine hiljada posjetilaca kao i veliku pažnju medija. Prošlogodišnji sajam zabilježio je preko 170.000 posjeta za vrijeme trajanja, ne samo iz regije već i iz 89 drugih zemalja, a popraćeno je izuzetnom medijskom kampanjom.

Poslodavci i edukativne ustanove i ove godine imaju priliku da se predstave i regrutuju najbolje kandidate za svoje poslovanje, odnosno privuku nove polaznike iz BiH i regije. Pri tome, u predstavljanju će koristiti savremeni izložbeni prostor u 3D formatu te multimedijalne prezentacije pri predstavljanju. Učesnici sajma će ostvariti direktnu komunikaciju sa potencijalnim kandidatima/polaznicima putem chat-a. Ovo je ujedno prilika za brending poslodavaca i ekskluzivnu medijsku kampanju koja će i ove godine uključiti najznačajnije medije u regiji.

Kompanije ili edukativne ustanove koje budu učestvovale na sajmu ostvaruju i drugih niz pogodnosti kao što su niži troškovi učešća u odnosu na klasične sajmove i efikasnost jer na online sajmu učesnici ne moraju fizički prisustvovati kao na klasičnom sajmu, a mogu ga posjetiti 24 sata dnevno u sedmici sajma, čime kvalitetnije raspoređuju svoje vrijeme i radne obaveze.

Važnost ovog sajma za poslodavce i edukativne ustanove ali i za osobe koje traže posao ili edukaciju najbolje se ogleda u činjenici da se regionalno tržište rada i edukacije ujedinjuje se u virtualnom prostoru koje ne poznaje teritorijalne barijere, a snažan poticaj daje se mobilnosti radne snage u tri susjedne zemlje.

Očekuje se da će ovogodišnji sajam posjetiti oko 200 hiljada ljudi iz tri države, učešće u sajmu uzet će preko 50 kompanija, radionice koje će se održati u vremenu trajanja sajma organizovat će se za više od 1000 ljudi, dok će sajam popratiti preko 100 partnerskih medija.

Kompanije i edukativne ustanove mogu se prijaviti do 7. oktobra 2013. godine, a više informacija o sajmu i vrstama virtualnih štandova mogu pronaći na web-stranici: dankarijera.com.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: