{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Posao iz snova za lijenčine: Pet hiljada dolara mjesečno za ležanje u krevetu

16.9.2013. u 19:21
139
38
Posao iz snova za lijenčine: Pet hiljada dolara mjesečno za ležanje u krevetu
139
Posao iz snova za lijenčine: Pet hiljada dolara mjesečno za ležanje u krevetu
Američka svemirska agencija NASA regrutuje dobrovoljce koji će ležati u krevetu 70 dana, u svrhu istraživanja uticaja mikrogravitacije na ljudsko tijelo. Za ovo izležavanje spremni su platiti pet hiljada dolara mjesečno.
Istraživanje će se odvijati u Svemirskom centru Johnson u Houstonu (Teksas), gdje će kandidati ostajati po dvije sedmice, radeći svoje svakodnevne aktivnosti, dok će naučnici pratiti dešavanja u njihovom tijelu. Nakon toga će provesti 70 dana ležeći u krevetu, gdje će imati svjetlo tokom 16 sati dnevno i osam sati mraka. Na raspolaganju imaju videoigre, TV, knjige, internet, hranu po želji, a dozvoljene su i posjete. Također, tu je i mogućnost tuširanja u krevetu.

Jedini trenuci kada je kandidatima dozvoljeno da se pomaknu iz kreveta su kada naučnici sprovode testove promjena u kostima, mišićima, cirkulaciji, probavi i imunološkom sistemu ili kada su podvrgnuti novom programu vježbi u krevetu, pomoću specijalno dizajnirane opreme.

Nakon ovih 70 dana dolazi rehabilitacioni period od dvije sedmice, tokom kojeg će kandidati vratiti svoje tijelo u formu.

Nažalost, za posao se mogu prijaviti samo američki državljani ili osobe sa stalnom dozvolom boravka u SAD-u.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: