Posao
84

Počeo je JobFAIR '13: Kompanije na usluzi studentima i diplomcima

Klix.ba
Peti po redu sajam zapošljavanja studenata i diplomaca tehničko-tehnoloških fakulteta JobFAIR ‘13 je zvanično počeo svečanom ceremonijom otvaranja jutros u 9 sati. Sajam se održava u Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci Bosne i Hercegovine i ulaz je besplatan, te otvoren za sve zainteresirane.

U toku prvog dana studenti su imali mogućnost da poslušaju nešto više o BIZOO akcelerator programu, Microsoftovim programima za studente, kao i kompanijama Authority Partners, Atlantbh i Infobip, a u sklopu programa održana je i prezentacija Centra za poslovnu edukaciju.

Predstavnici jedanaest kompanija među kojima je BH Telecom kao generalni godišnji partner Udruženja i ujedno generalni partner Sajma, zatim srebrni partneri sajma: kompanije Infobip i Authority Partners, te ostale kompanije učesnice: Energoinvest SUE, Zira ICT Solutions, Sysitem Verification, Walter IT Services, Atlantbh, Prevent, Ping i General Engeneering bili su na raspolaganju studentima posjetiocima koji su se mogli informisati o svemu što ih zanima, kao i ostaviti svoju biografiju.

Svi oni koji nisu bili u mogućnosti posjetiti sajam danas, mogu to uraditi sutra u periodu od 9 do 17 sati, te ostaviti svoj CV. Sutra će se održati CV trening gdje će studenti naučiti kako napisati dobru biografiju, zatim Okrugli sto gdje će imati priliku razgovarati sa predstavnicima kompanija i akademskim osobljem o temama koje se tiču smanjivanja jaza između očekivanja tržišta rada i znanja i vještina kojima raspolažu studenti po završetku studija. Pored navedenih aktivnosti održat će se i prezentacije BH Telecoma, te kompanije PING.

Tačan raspored Sajma i sve dodatne informacije se mogu pronaći na zvaničnoj stranici Sajma www.jobfair.ba, a također omogućen je i online unos CV-jeva.

Pozivamo sve one koji nisu posjetili Sajam danas, da to svakako urade sutra.