Lista Business Insidera
24

Ovo će biti najplaćeniji poslovi u Sjedinjenim Američkim Državama

B. R.
Ilustracija: Shutterstuck
Ilustracija: Shutterstuck
Američki poslovni magazin Business Insider je objavio listu 30 najbolje plaćenih poslova u budućnosti. Lista je sastavljena na osnovu podataka Ureda za zapošljavanje Sjedinjenih Američkih Država.

Listu dominantno čine poslovi iz oblasti medicine i tehnologije. Sastavljena je na osnovu dosadašnjeg rasta plata u različitim zanimanjima. Riječ je o iznimno plaćenim poslovima čiji su iznosi već sada viši od prosječne godišnje plate od 39.810 dolara, koliko je iznosila u 2019.

Među pet najplaćenijih poslova su analitičar u menadžmentu, finansijski menadžer, generalni menadžer, stručnjak za razvoj softvera i aplikacija te medicinska sestra, piše Business Insider.

Prošle godine prosječna plata analitičara u menadžmentu je iznosila više od 85.000 dolara, finansijskog menadžera skoro 130.000, generalnog menadžera 101.000, stručnjaka za razvoj softvera i aplikacija 107.500 i medicinske sestre 73.300 dolara.

Ocijenjuje se da će se veliki broj ljudi u narednih osam godina baviti navedenim zanimanjima. Najveći rast će se desiti u porastu broja medicinskih sestara - 371.500.