Posao
0

Općina Stari Grad zapošljava tri pripravnika

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Općina Stari Grad poziva mlade nezaposlene osobe da, ukoliko imaju ideju koja može da promijeni i unaprijedi lokalnu zajednicu, prijave svoj projekat na konkurs "Zajedno za Općinu".

Mladima sa kvalitetnim projektom, Općina Stari Grad pružit će priliku za pripravnički rad, te podržati realizaciju njihovog projektnog prijedloga, čime će i sami doprinijeti razvoju lokalne zajednice. Radno iskustvo nije potrebno, dovoljno je samo predložiti dobar projekat iz jedne od tri oblasti: turizam i kultura, zaštita životne sredine ili socijalna zaštita.

Pravo učešća imaju mladi, starosne dobi od 23 do 30 godina, sa minimalno završenom srednjom stručnom spremom i sa mjestom prebivališta u općini Stari Grad Sarajevo, a koji su na evidenciji biroa Službe za zapošljavanje.

Općina Stari Grad će primiti ukupno tri volontera, odnosno po jednog volontera iz svake predložene oblasti. Rok za prijavu je 13. januar, 2017. godine, do 14,00 sati, a za sve zainteresovane bit će održan i informativni sastanak na kojem će im Sektor za lokalni razvoj dati potrebna uputstva i pojašnjenja. Informativni sastanak najavljen je 28. decembra, 2016. godine u 11,00 sati u Sali za vjenčanja Općine Stari Grad.

Kompletan Javni poziv mladim nezaposlenim osobama za prijavu projekata na konkurs "Zajedno za Općinu", kao i prijavni obrazac može se preuzeti u Sektoru za lokalni tazvoj Općine Stari Grad, ili na web stranici www.starigrad.ba.