Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
otkako je Njemacka u govnima do vrata, potraznja za stranim radnicima raste li raste ! Bosnje, jest da su Alijine zlatne islamske kasike malo okasnile ali ipak ne letite za tru(h)li cafirski Zapad, nosanje tuta i pranje usranih njemackih staraca je gore cak i od baustele ! i, da ne zaboravim, sa platom od 1900 neto, dobicete 1300 bruto a sa tim parama ni polovan bicikl ne mozete nabaviti od prve plate nego cete morati stediti par mjeseci za isti ...
mnogi ce se obradovati kada odu u njemacku i za 1900€ dobiju maksimalno 1300 i jos par "juraca"... a za taj posao, radno vrijeme i naravno njemacke standarde zovota to je p****n dim... za one koji znaju njemacki, utipkajte u google "bruttonetto rechner deutschland" unesite mjesecnu bruto placu, stavite poreznu klasifikaciju na 1 ako niste u braku, i da jeste, ako vam je partner van njemacke, odaberite pokrajnu i to je to.. sve ce vam se samo kazti :-) p.s. crkveni porez placa ko hoce... naravno katolici i pravoslavci mislim da moraju, ostali ne...
i da jos nesto... naravno da ovi nasi papani nista o tome ne govore, ali vecinom se ta mjesta traze za istocnu njemacku... i ako neko misli da ce uspjeti da dobije posao u berlinu, dresdenu ili leipzigu, "MLOGO" se vara... :-) znaci ono.. ne gine im nesto u istocno njemackoj tundri :-)
Ovo je cista laz i obmana za neto platu od 1600€ , ko nije ozenjen / udat ostaje mu netto 1310,52€. Vjencanim npr . S jednim djetetom 1491,77€, s obzirom da moraju svi biti prijavljeni na jednoj adresi u Njemackoj.