Komentari (181)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa i poslodavci odbijaju da radnicima daju 1500 KM neto plate...pa ne pisete o tome!!!
Dao Bog lijepu Njemacku da Bosnji robovlasniku spusti rejting a bili ste se uzdigli pa mucili raju za 450 KM. Jos ona glupa parola bila, Dobro je plata redovna a plata pisljivih 450 KM ne mozes se oprat za te pare, mamu vam banditsku robovlasnicku. Bingo predvodnik Robovlasnika!!!
mnogi fakultetski obrazovani nemaju posla u struci...dok s druge strane...mnogi koji su u sluzbi jedne od tri mafije...su uhljebljeni na odgovornim pozicijama s kupljenim diploma...rezultat toga je ekonomska pravna i sigurosna nesigurnost u drzavi...sto je idealno tlo za privredne kriminalce dilere makroe a i one koji bi da rasture drzavu...sto kao krajnji rezultat imamo ekstreman egzodus sposobne omladine iz drzave...
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Pa zašto se čudite? Ko to hoće da radi 12h svaki dan, bez i jednog slobodnog vikenda, ili praznika ili godišnjeg, za 450 KM za nekoga ko ni tih 450 KM neće da isplati redovno, dok on slaže kuću na kuću, vikendicu na vikendicu, apartman na apartman i obavezno vozi nekoliko BMW-ova i Audija? Narod se KONAČNO opametio. Bolje džaba ležati nego džaba RADITI.
Uostalom gdje su te femozne inspekcije? Lično znam čovjeka koji je kao konobar radio 3 godine, nije imao ni jednog slobodnog dana, ni godišnjeg, a vlasnik osim što mu je ostao dužan 4 plate (i neće mu nikada ni isplatiti), na porezima je oštetio ovu državu za stotine hiljada maraka. Ali pošto vlasnik je SDP-ovac ožareni, koji plaća reket i za političke kampanje daje basnoslavne iznose, može i šakom i kapom, a onda se čudite što radnici neće da rade? Što li baš me čudi?
Kako da se zivi od novca koji je ko sadaka...
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Kaze sinoc radnik neke turisticke agencije na Novoj TV svi aranzmani za novu godinu rasprodani.
grohotom se smijem iz njemacke 😂😂
Svako ko zna raditi vec radi. Vrijedni ljudi rade i ne zale se. E kad takvi napuste Bosnu, onda je otislo sve u kurac. A ove debilcine se ne bi snasle ni u Njemackoj, to bi Svabo sve otjero u pm.
Agencije za zastitu securritas, sector, gama itd 200h mjesecno 15h prekovremeno... 21st, 2019god a 500KM plata to je jos bilo 1996 poslije rata i nikad se promjenilo nije... da ne govorim o drugim poslovima... Od tad se sve promjenilo samo plate ostale iste...
@hare46 sta radi securitas osim sto ljut hoda po objektu i dobacuje prodavacicama iz Hrasnice? Okvirno 60 kila s uniformom, ocel mozda 5 hiljada platu
šta serete ajd živo sa 450 maraka pa cu te litat a radis od 8 do 8 navecer.
Pa jel vam trebaju radnici ili robovi?
Ili nevidim ili vidim a nevidim ali u Sarajevu nema loseg auta tj ima auta ko na traci.Mala plata, nema posla odakle onda Audi Bendzo Mecka Dzipovi nisu svi gazde.Baste pune nije sve ni dijaspora a bogumi ni turist.Nije to toliko lose kolko je navika da se kuka.Od ovog oduzimam one koji rade za 400-600 maruna mjesecno to neodobravam naravno.
Koji su ovo primitivci! Pa ne možeš diplomiranom ekonomisti, prijavljenom na birou za zapošljavanje, ponuditi posao konobara! To biroi ne smiju da rade. Možeš mu samo ponuditi posao u njegovoj struci ili neki posao koji odgovara njegovoj stručnoj spremi, a to je VSS-društvenog smjera.
@politika.je Ma nemoj. Treba im jos pogladit muda i zamolit da nesto rade. Mrs lijencine jebene.
Za sve ove što pljuju po poslodavcima poruka: uložite svoj novac, zaposlite ljude, dajte platu 2,3 milje i svi radnici će preći kod vas a ostali će morati da zatvore
@Tama3333 zasto gazda i njegovo dijete dok polozi za B kategoriju vozi auto od 100.000+ KM? A ne moze dati radniku vecu platu? I onda se nadje jedan takav da kaze ulozite svoj novac i zaposlite.
@Tama3333 otići iz države je najpametnije.
Jer rade na crno
Država i sistem su glavni krivci. Ponašaju se poput Mexičkih kartela nasprem poslodavaca a poslodavci koriste totalnu nebrigu o zaštiti radnika i njihovih prava.
i poslodavci odbijaju dati 1000 eura placu
tu su dvije strane. s jedne strane takozvani radnici koji ustvari ne znaju nista i misle da im je poso da provedu 8 sati negdje, bez da daju neke rezultate. a s druge strane poslodavci koji bi da imaju radnike al da ih ne placaju. treba to regulisati nekako. pa ne moze neko profitirati ilione a radnici da imaju 500km platu. isto tako ne moze se ocekivati da neko ima 1500 km platu a ne zna apsolutno nista da radi.
lupas bezveze ko to placa nekog a ne zna da radi kod privatnika?znas li koliko moze da se zadrzi tu pa nekih mjesec dana i noga. To kad tako govoris reci za ove uhljebe po drzavnoj sto ne znaju nista a primaju 2 milje a ovdje je raja vrlo sposobna a imaju ispodprosjecne plate gdje moze da plati osnovne zivotne stvari da prezivi
Pa odbijaju, covjek inzinjer oni mu nude da radi ko konobar, ne podcjenjujem nijedno zanimanje ali...
Ja od 2004god. Od kada sam zavrsio skolu i prijavio se na biro, nikada nisam primio poziv od njih da dodjem,jer su mi nasli posao!!! Naravno sve sam trazio sebi i radio za 500km odnosno robijao,dosao ovo ljeto u svecku,za 5 dana zaradio preko 600km i to bez srkleta i robijanja,jos nisam ni radio puno radno vrijeme,niti u firmi,nego kod jednog naseg covjeka,pomagao mu oko fasade na kuci! I ko god kaze,nemoze se,tesko je,nije tako kako svi misle,samo laze raju!