Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mr. Kulin ban Budimlić Been
- Ministar je osnovao komisiju u kojoj nije bilo nikoga iz Sindikata. Pa mi predstavljamo 1.300 ljudi i to je naš dan, a ne ministra ili Ministarstva. Predložili smo tri datuma. Šesti april, dan oslobođenja Grada Sarajeva, 18. maj, dan kada je 1. brigada policije Stari Grad postrojena na Trgu Alije Izetbegovića i 1. februar, dan formiranja Kantona Sarajevo. Međutim, ministar nije prihvatio nijedan već je prema Skupštini poslao prijedlog da se dan policije obilježava 29. avgusta, odnosno dana kada je Kulin ban omogućio trgovinske veze sa Bosnom, kaže Đozo.
- Nije poznato u novijoj historiji da jedna politička partija najprizemnijim konstrukcijama pokušava prikriti svu nesposobnost svoje politike i ministara koji niti na bilo koji način nisu u stanju poboljšati radnopravni i ekonomsko-socijalni status policijskih snaga, kako onih u Kantonu Sarajevo, tako i u cijeloj BiH, o čemu svjedoči činjenica da je tokom njihovog mandata skoro svaka policijska agencija stupila u neku vrstu protesta. Evidentno je da su čelnici SDP-a BiH u Sindikatu policije Kantona Sarajevo prepoznali prepreku za ostvarivanje svojih klasično totalitarističkih ciljeva kada su policajci Kantona Sarajevo u pitanju, a to su ogoli ih, izgladni, obeshrabri i demotiviši, a potom mrvicama koje im daješ upravljaj njima, ističe se u saopćenju Sindikata policije KS-a.