Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prije ces dobiti poziv iz neke ambasade za rad u drugoj drzavi nego poziv sa biroa... Osim kad hoce da te izbrisu s njega, tad zovu za max 1 dan.
Nezaposlenost smanjili ovi sto su otisli i skinuli se sa biroa.
Zovnu te sa biroa kažu ima mjesto kod jednoga novopečenoga faraona utovarivac 24/7 brašna/ulja i cega ne sve jos...za 420 KM (od toga 100 dobijes u bonovima)
Od čega živi tih 405.000 ljudi, dajte da se ne lažemo... ONI rade na CRNO ili nisu tu, ili jednostavno ne žele da rade niti traže posao. Svi oni su tu radi ZDRAVSTVENOG osiguranja, sve ostalo mogu zaraditi ilegalno.
Šta ima 400,000... U administraciji radi oko 22,000. S nepotizmom, po državnim i privatnim firmama još jedno 200,000. Ukupno zaposlenih (bez štele) 600,000. Dakle oko 1 milion je zapravo zaposleno, što na crno što normala. Ostalo je nezaposleno ili napušta državu.
Od tih 400,000 najmanje 360,000 radi samo ne prijavljeno. Recomo kod nas se privatni zidar ili vodoinstalater vode kao nezaposleni, a ljudi rade punom parom. Izbjegavaju plaćati porez. Konobare da i ne spominjem..
ako bude boracki dodatak ove preko 57 god. skinuti ionako ih niko nece zaposliti, ako mogu raditi naci ce nesto na crno
Mene nakon 5 god. “Biro” zvao kaže imaju dva poslodavca traže vozača. Ja ostao u čudu. Inače sam KV Vozač C, CE, državni ispit, kvalifikaciona digitalna kartica vozača. Odbio sam ih. Rekli su mi da me skidaju sa biroa na godinu dana, rekao sam im ok svakako cu biti prijavljen u drugoj firmi. Tako i bi. Mogu misliti kakva im je ponuda bila. I baš im je glupo to uslovljavanje, pa valjda živimo u demokratiji sa pravom izbora poslodavca a ne pod moranje uz prijetnje u protivnom.
Trazim da zaposlim NK radnika, wtf? zar postoji NK radnik? valjda ima radnik, radnik sa oderedjenim iskustvima/vjestinama... cuj NK, ebbem ti socijalizam glupi?
Nije tacan podatak od 32% nezaposlenosti. Ukupno zaposlenih u 2018 - 822 hiljade Ukupno nezaposlenih u 2018 - 185 hiljade To je 18.4% Izvor http://bhas.gov.ba/data/Publikacije/Bilteni/2019/NUM_00_2018_TB_0_BS.pdf
350 000 ih radi na crno a na birou.
380,000 visi na olx.ba