|

Jedan od najvećih zaljevskih trgovačkih lanaca povukao proizvode Trumpove kompanije

Jedan od najvećih zaljevskih trgovačkih lanaca povukao proizvode Trumpove kompanije
17
Klix.ba
9.12.2015. u 21:23
13
komentara
17

dijeljenja
Jedan od najvećih zaljevskih trgovačkih lanaca povukao proizvode Trumpove kompanije Donald Trump (Foto: EPA)
Trgovački lanac Lifestyle objavio je podatak kako se na njegovim policama njegovim policama ubuduće više neće naći proizvode kompanije Trump Home products. Kao razlog naveden je poziv američkog predsjedničkog kandidata za privremenu zabranu ulaska muslimana u SAD.
"U svjetlu jedne od posljednjih izjava gospodina Donalda Trumpa, odlučili smo iz prodaje povući sve proizvode njegove kompanije. Lifestyle vrednuje i poštuje osjećanja svih svojih korisnika", izjavili su iz ove kompanije.

Prema mnogima ovo bi moglo predstavljati težak udarac za poslovanje kompanije Trump Home, s obzirom da Lifestyle posjeduje više od 190 prodavnica širom Bliskog istoka, Afrike i Pakistana.

Trump Home inače je jedan od najpoznatijih proizvođača ukrasa na svijetu, a u njenom vlasništvu također se nalaze luksuzna imanja, golf tereni i hoteli.

Podsjetimo, američki predsjednički kandidat izjavio je putem media kako bi bilo dobro svim muslimanskim turistima, studentima i imigrantima privremeno zabraniti ulazak u državu nakon napada u Sant Bernardinu u kojima je ubijeno 14 osoba.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...