Komentari (155)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mi imamo taj zakon vec 25 godina. Svi radnici imaju po 450 KM bez obzira na seksualnu pripadnost.
Muškarac i žena za isti obavljeni posao dobijaju istu platu čak i ovim našim vukojebinama, tako da se ovaj zakon zapravo predvidja kvote prema kojima 50% zaposlenih u nekoj firmi moraju da budu žene, kao što i 50% poslanika u skupštini moraju da budu žene. Po mom mišljenju ovo nije nikakav progres u borbi za rodnu ravnopravnost već čista diskriminacija koja omogućava pojedincima da dobiju radno mesto na osnovu pola, a ne kvalifikacija i stručnosti.
Niđe veze.
Bas me zanima kako ce isto platit fudbalera i fudbalerku. Jedan kad igra fudbal privuce 20.000 gledalaca, a druga kad igra privuce 25 gledalaca. Na osnovu cega onda im dat istu platu? Zato sto se bave istim poslom?
oro ja....
carevi!
Kaže zaposlila se žena u vodovodu i izašla na teren da popiše stanje na vodomjeru, ali bio zatvoren šaht, kaže ona kolegi, ajde kolega digni šaht da očitam, kad će kolega, ne mogu, nemam snage, eto vam ravnopravnost polova, mjesata nos gdje vam bije mjesto.
Pa svagdje na istom radnom mjestu su muskarci i zene isto placeni.
Što bi jedan rekao: " Ja je jeebeem koja može cimente podići kolko i ja !"
a ti cementu dizes svojim rukama..sto ti je balkanac :D
@b1ackfie1der uz to i peder ::D
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Jedno poznato istrazivanje u SAD-u je utvrdilo da žene zaraduju .79$ na svaki dolar što muškarac zaradi. Međutim,nije bio obuhvaćen tip posla. Muskarci dominiraju (preko 90%) u poslovima s većim rizikom od povrede, tipa građevinac ili rad na bušotini. Također, dovoljno je reci da kad bi bio takav scenarij da bi poslodavci iskljucivo zapošljavali žene jer ih manje plaćaju, a tržište bi samo iskrvarilo one koje ne bi pratili trend
zene mogu raditi skoro sve poslove koje i muskarci pokazalo je jedno drugo poznato istrazivanje u japanu.
@Kakoide Ako je istina da žene zarađuju 0.77 na dollar onda poslodavac ne bi imao apsolutno nikakav razlog da upošljava muškarce. To je samo šuplja priča koju liberalni phaggoti pokušavaju da nametnu. Jedne prilike tokom govora je žena POS Donalda Trumpa pitala: will I get paid the same as a man if u get elected? Odgovor je bio: You’ll get paid the same if you do as good at the job. Sto je jedino ispravno
I kod nas su isto plaćeni radnici naravno ako rade isti posao bez obzira na pol.Bod i koeficijent je isti za sve.
kod nas ti sef kaze da ne govoris o svojoj placi. ja znam da je moja veca od vecine kolega, muskih i zenskih, jer mi je sef zenin brat :)
Da sam poslodavac znas kako bi me zanimalo sta imas izmedju nogu ako odradjujes posao kako treba.Ali opet nemoj se ni nadati nekim povlasticama samo zato sto si zensko. Ako danas muski policajac ide da privede mrcinu od 100 kila idi i ti.
Alo Dusanka Majkic spada u muskarce onda je tacno da su muskarci placeniji od zena.
Isto kao kod nas
Cisti idiotizam.. da su zene jeftinije... niko nebi ni zaposljavao muskarce.. svak bi zenu uzeo da radi u po cijene... gdje su te jeftine zene??? Idiotski zakoni..za idiokratiju