Komentari (283)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
moje iskustvo bijega na zapad. do 2014 - BiH, nezaposlen, bez osiguranja, na crno mjesecno 200-800 KM 2014 - odlazak u njemacku, nakon mjesec dana rada prvi put u zivotu dobio 1600 € na racun + 600 na ruke 2015 - novi poslodavac 1890 € netto, 40 sati sedmicno, neradni vikend, 26 dana placenog godisnjeg. 2017 - novi poslodavac 2060 € netto, uvjeti kao i kod prethodnog.
2020 - novi poslodavac , s obzirom da sam dovolju no savladao njemacki i imam iskustvo rada u njemackim firmama, trazio sam bolje placen posao, nasao sam ga 2398 € netto, 8 sati dnevno, neradni vikendi, 26 radnih dana godisnjeg, itd. - stan 750 €, hrana 400 €, racunajte. No ono najbitnije mirno spavam, ne trebaju mi lexaurini.
BRAVO KRALJU
Ne zove Njemačka, nego nas vi tjerate svojim hapanjem pi*ka vam materina lopovska
Garantujem 80% ce se od glavu opucati drzava iz sna..
Dobicete razglednicu iz africke zemlje safari, zbogom zohari 🇩🇪🇩🇪🇩🇪
Sretan praznik
Kako neće ljudi ići odavde, kad za 1. mart, primjera radi, ne rade samo državni službenici.
ja bih volio da svi odu da se politicarcici posamoubijaju i ostanem sam. taman bi se i zrak rascistio i sve fino nigdje nikog citava zemlja samo za mene
@gooUser1580600837 originalno
Uhljebi na budzetu; MAMU LI VAM MAMINU...
Bolje biti bogat cijeli zivot nego bijeda i glup u zoru sedam dana!!!!
nacionalističke stranke zaglupljuju ljude i fašisti pobjedjuju...
Ironija jke preblaga riječ za ovo što se dešava!!!
To sviju normalni građana zabrinjava samo naše rukovodeće u vlasti ne zabrinjava
Bolji život---svi stremimo ka tome, omladino put pod noge i hrabro, može se uspjeti tamo gdj se cijeni rad, pamet i sposobnost, ovdje je to davno umrlo!
Brno CZ, to je isto rekao moj brat prijem mnogo, mnogo godina kad je napustio ovu prokletinju
Nemate pojma sta pisete bice jos teze
Njemci te prvo prime sve ok, a izlazak je nekada bio kroz sulundar, prema potrebi ovisi
odljev mozaka...