Komentari (127)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
AFERIM, NAMJENSKA INDUSTRIJA JE BUDUĆNOST BOSNE I HERCEGOVINE ŠTO ZBOG EKONOMSKE STRANE ŠTO ZBOG SIGURNOSTI !
Igman gigant!
Pozitivna vijest ali dusebriznici nikad ne spavaju i neumorni su.Ne znam sta je to toliko lose u ovoj vijesti da je se na ovakav nacin nadovezujete!!!Toj populaciji je i potrebno,a i zasluzili su da ih se bar na neki nacin rijesi.
Svaka cast za ovaj potez
Zapošljavanje svugdje u svijetu: Traže se metalostrugari i zavarivači, potrebna kvalifikacija: SSS, poznavanje CNC programiranja, osnove engleskog jezika. Zapošljavanje u BiH: Traže se metalostrugari i zavarivači, potrebna kvalifikacija: otac šehid, bošnjačka nacionalnost.
Svakako da djeca poginulih boraca trebaju imati prednost, ali ne na uštrb kompententnosti. Pogotovo ih ne treba na silu gurati u javnu administraciju jer već imamo tamo previše izmišljenih radnih mjesta.
Koji absurd: Ocevi ubijeni a sad djeca zaradjuju praveci municiju.
Lijepo, djeca boraca ili kako ih zovete šehida neka rade u tvornici oružja za 600, 700 KM, a djeca političara u BiH telekomu za 2000 KM 3000 KM ile elektroprivredi ili kojekakvim agencijama
Svaka cast, vijest za pohvalu, ovakvih nam stvari vise treba.
iju li zlatnom ili obicnom kasikom?
Sve je to super ali šta ćemo sa ovom ostalom djecom ? Šehidska djeca imaju od vrtića beneficije u odnosu na ostalu djecu, te popust ovamo, te ne plaćaju ovo, te penzije, stipendije te oslobođeni ovoga, onoga, prednost ovamo, prednost tamo... i moj je stari borac bio, na liniji mladost proveo samo što je on eto imao sreće pa preživio. I plus, šta je tih civilnih žrtava upisano pod šehide, sami Bog zna.
@Parazit Treba im do 18 sve pružiti, kasnije se snalazi brate moj kao i ja.
Bukvarevicu!!! Da to su djeca onih ljudi koji su dali svoje zivote da vi danas i vase ljigave stranke mozete pljackati sve redom sto se moze ukrasti. SDA=MAFIJA
Čestitam. Šteta što se ovakve vijesti nisu pojavljivale u proteklih 20 godina. Postojala je svojevremeno preporuka Ministarstva za boracka pitanja KS o prednosti zapošljavanja djece sehida i poginulih boraca ali se (naravno, kod nas je po babi i stričevima) niko nije toga pridržavao.
Pozdrav Bosno , dabogda 50000 godina proizvodili
Pozdrav Bosno , aferim , ništa ljepše nisam odavno pročitao 👍 , idemo i drugi da slijede ovaj primjer .
ironija je da su toj djeci od metaka tu proizvedenih ubijeni ocevi. sad ce oni praviti munlciju .
glup si njihove oceve su ubijali cetnici i ustase ,metak se ne ispaljuje sam od sebe.
Lijep gest. Hvala menadžmentu igmana!