Code Hub Mostar
168

Grad na Neretvi dobija novi prostor za razvoj poslovnih ideja

Piše: R. D.
(Foto: R. D./Klix.ba)
Sutra se u Mostaru otvara Code Hub Mostar, prvi prostor ovakve vrste u Hercegovini. Projekt je to INTERA Tehnološkog Parka i nalazit će se u prizemlju zgrade Ledare na adresi Kardinala Stepinca bb.

"Otvaranje prvog coworking prostora u središtu Mostara u vlasništvu Tehnološkog parka INTERA već je neko vrijeme tema razgovora svih onih koji su u potrazi za idealnim prostorom u kojem će svoje ideje pretočiti u stvarnost. Ugodna atmosfera, savremeno opremljen prostor, mnoštvo kontakata i pristup mentorskoj mreži bit će glavne karakteristike Code Huba Mostar koji se nalazi u prizemlju zgrade Ledara na adresi Kardinala Stepinca bb. Posljednji dani marta su rezervirani za prvi Code On meetup koji predstavlja dvodnevni događaj na kojem će se svi ključni akteri i zainteresirani korisnici upoznati o radu Code Huba Mostar", kazala je Meliha Gekić Lerić, menadžerica poslaovnog inkubatora u Tehonološkom parku INTERA.

Prvi dan meetupa je rezerviran za svečano otvorenje prostora koje će biti upriličeno u četvrtak, 29. marta 2018. godine u 14 sati. Svečano otvorenje će okupiti ključne aktere projekta CODE, partnere Tehnološkog parka INTERA te predstavnike fakulteta, IT klastera Mostar Software City, lokalnih preduzeća i javnih institucija. Svi će oni tokom kratkog druženja imati priliku od relevantnih govornika čuti o značaju pokretanja coworking prostora za Mostar.

"Svim zainteresiranim korisnicima Code Hub Mostar će svoja vrata otvoriti u petak, 30. marta 2018. godine, na Dan otvorenih vrata. Od 8 do 16 sati svi će posjetitelji imati priliku čuti šta ih očekuje u ovom prostoru koji se prostire na više od 130 kvadratnih metara površine. Osim radnih mjesta, korisnici će moći koristiti i salu za sastanke, salu za razgovore i pozive, kuhinju i kutak za opuštanje, a imat će i pristup networking događajima i savjetima stručnjaka s kojima TP INTERA sarađuje dugi niz godina. Sve vrijeme trajanja Dana otvorenih vrata članovi tima Code Huba Mostar će biti na raspolaganju posjetiteljima odgovoriti na postavljena pitanja, a bit će organizirane i posebne polusatne prezentacije rada Code Huba Mostar", izjavila je Gekić Lerić.

Meliha Gekić Lerić kazala je da su u Code Hub Mostar dobrodošli svi timovi s poslovnim idejama, startupi, IT preduzeća i stručnjaci, ali i pojedinci, studenti, freelanceri, digitalni nomadi i turisti. Svima njima će TP INTERA svojim znanjem i iskustvom olakšati prve korake u poslovnom svijetu, a ovaj prostor učiniti idealnim mjestom za ostvarivanje ciljeva i snova.

Code Hub Mostar jedan je od četiri coworking prostora koja će se otvoriti u Mostaru, Tuzli, Zadru i Nikšiću kroz projekt CODE finansiran iz Interreg IPA CBC Programme HR-BA-ME 2014-2020.