{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Godišnje se dogodi 337 miliona nesreća na radu

S
27.4.2011. u 16:41
0
0
Godišnje se dogodi 337 miliona nesreća na radu
0
Godišnje se dogodi 337 miliona nesreća na radu
Međunarodna kancelarija rada procjenjuje da se godišnje dogodi 337 miliona nesreća na radu i 2,3 miliona smrtnih slučajeva, od čega 6 300 dnevno. Manifestacijama širom svijeta sutra će biti obilježen Svjetski dan zaštite zdravlja i bezbjednosti na radu kao dio širih nastojanja Međunarodne kancelarije rada da se unaprijedi prevencija i kontrola rizika na radu.
Generalni direktor ove kancelarije Huan Somavija rekao je povodom toga da su dramatični događaji, kao što su nuklearna nesreća u Fukushimi u Japanu ove godine ili rudarska nesreća na Novom Zelandu prošle godine predmet glavnih medijskih izvještaja, ali ipak, većina povreda, oboljenja i smrtnih slučajeva na radu prolaze nezapaženo i nisu prijavljene.

"Tragično je to što se mnogo nesreća, oboljenja i smrtnih slučajeva moglo spriječiti uz odgovarajuće upravljačke mjere'', naglasio je Somavija.

Prema njegovim riječima, to je pitanje poštivanja dostojanstva ljudskog bića kroz dostojanstvo rada; ali i pitanje osmišljavanja politika koje odražavaju ključnu ulogu rada u životima ljudi, u mirnim zajednicama, u stabilnim društvima i fleksibilnim ekonomijama.

U novom izvještaju koji je objavljen povodom Svjetskog dana zaštite zdravlja i bezbjednosti na radu pod nazivom "Sistem upravljanja zaštitom zdravlja i bezbjednosti na radu: Alat za stalno poboljšanje", Međunarodna kancelarija rada predstavlja pristup korak-po-korak u primjeni sistema upravljanja zaštitom zdravlja i bezbjednosti na radu, a konkretnije kako se ovaj sistem može koristiti na državnom nivou i na nivou preduzeća.

Primjena sistema upravljanja zaštitom zdravlja i bezbjednosti na radu od ključne je važnosti za smanjivanje nesreća, oboljenja i smrtnih slučajeva na radu, saopšteno je iz UNDP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: