Posao
969

Emirates Airlines ponovo u Sarajevu traži stjuardese i stjuarde

Piše: A. Dž.
Jedna od najpoznatijih aviokompanija u svijetu, Emirates Airlines, 25. maja ponovno dolazi u Sarajevo po novo osoblje.

Ova informacija je objavljena na oficijelnoj internet stranici Emirates Grupe. Emirates Airlines će, kao i prošli put, u Sarajevu ponovo organizirati Dan otvorenih vrata.

Svi zainteresirani imat će priliku da se upoznaju sa radom ove kompanije, saznaju kako je biti dio njihovog tima i apliciraju za posao stjuardese ili stjuarda. Ovo je izvrsna prilika za sve mlade i nezaposlene osobe koje žele započeti karijeru u međunarodnoj kompaniji radeći dinamičan i uzbudljiv posao.

Ukoliko se vidite u ovom poslu i želite aplicirati morate ispunjavati određene uslove, a to su da imate najmanje 21 godinu i srednjoškolsku diplomu, zatim morate tečno govoriti i pisati engleski jezik te ne smijete imati tetovaže na vidljivim mjestima.

Trebate biti u mogućnosti dohvatiti najmanje 212 cm dok stojite na vrhovima prstiju i morate biti fizički spremni da odgovorite zahtjevima posla, imati pozitivan stav i biti sposobni da se adaptirate novim okolinama i ljudima.

Također, svi uposlenici moraju imati jaku motivaciju i sposobnost da savladaju zahtjevni raspored.

Dan otvorenih vrata u Sarajevu počet će u 9:00 sati u Hotelu Evropa.

Emirates Airlines je kompanija čije sjedište je smješteno u Dubaiju i najveća je aviokompanija na Bliskom istoku. Sedmično naprave više od 2.500 letova u više od 70 zemalja na šest kontinenata. Emirates je podružnica Emirates Grupe koja zapošljava 50.000 ljudi.