{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EBRD zainteresirana za ulaganja u nove projekte u Kantonu Sarajevo

F
1.7.2010. u 14:52
0
0
EBRD zainteresirana za ulaganja u nove projekte u Kantonu Sarajevo
0
EBRD zainteresirana za ulaganja u nove projekte u Kantonu Sarajevo
Članovi Upravnog odbora Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), u okviru redovne posjete zemljama u kojima djeluje ta banka, posjetili su danas Kanton Sarajevo.
Sa premijerom Besimom Mehmedićem i ministrom finansija KS-a Muhamedom Kozadrom razgovarali su o aktuelnim tranzicijskim procesima u Kantonu, kao i aktivnostima EBRD-a na tim prostorima, saopćeno je iz Pres-službe Kantona Sarajevo.

Ovom prilikom, nastavljeni su i razgovori o tekućem projektu rekonstrukcije sistema vodovoda i kanalizacije te projektu izgradnje gradskih saobraćajnica u Kantonu Sarajevo.

Stefanie Bazzoni, članica UO EBRD-a iskazala je interesovanje EBRD-a za nastavak ulaganja u projekte komunalne infrastrukture, s posebnim akcentom na investiranje u mala i srednja preduzeća te privatni sektor u Kantonu Sarajevo.

Za to je, prema njenim riječima, potrebno urediti vlasničke odnose i osigurati povoljan pravni ambijent za ulaganja Banke u ponuđene projekte.

Premijer Mehmedić iskazao je spremnost Kantona za ispunjenje navedenih uvjeta i naglasio potrebu ulaganja u projekte industrijskog i tehnološkog sektora.

Zajedno s ministrom Kozadrom upoznao je članove Upravnog odbora EBRD-a o aktuelnim zakonskim izmjenama koje se, između ostalog, tiču smanjenja poreza na dobit te poreza na dohodak.

“Zahvalni smo na spremnosti EBRD da nas podrži i u budućim projektima. Investiranjem u privatni sektor i mala i srednja preduzeća Kanton Sarajevo može postići željeni napredak i tu smo spremni ponuditi nekoliko projekata, istaknuo je premijer Mehmedić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: