Posao
38

Dan karijere na Burch univerzitetu

FENA
U kampusu Internacionalnog Burch univerziteta na Ilidži danas će biti održan sajam kompanija u okviru programa Dana karijere.

Riječ je o mjestu susreta poslodavaca i potencijalnih uposlenika - studenata, gdje se predstavlja više od 30 kompanija iz BiH u cilju približavanja svoje djelatnosti javnosti, potencijalnom saradnjom s drugim kompanijama, ali i ponude posla i stažiranja zainteresovanim studentima.

Dan karijere 2014. zvanično je otvoren jučer, a odabrane kompanije nakon uvodnih izlaganja rektora Mehmeta Uzunoglua i Melihe Handžić imale su priliku da se predstave studentima i potencijalnim budućim radnicima.

Na današnjem sajmu kompanija više od 30 domaćih i stranih kompanija na štandovima će dijeliti informativni materijal, zaprimati životopise potencijalnih uposlenika, te razgovarati o potencijalnim poslovnim mogućnostima i drugim vrstama saradnje sa studentima i svim drugim zainteresovanim strankama.

Prisutne kompanije posluju u različitim djelatnostima, od finansijskog sektora, marketinga, do genetike, inžinjeringa i telekomunikacija, saopćeno je iz Burch univerziteta.