Regionalno priznanje
230

Četiri uspješne dame iz BiH dobitnice nagrade Business Women Awards u Beogradu

D. Be.
U nedjelju je u Beogradu u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency održana dodjela regionalne nagrade Business Women Awards 2023., a kao dobitnice ove prestižne nagrade su se našle i bh. poduzetnice Aida Terzić, Dizija Njemčević, Dragana Prusina i Suzana Perić.

U pitanju je kulturna manifestacija koje se dodeljuju najistaknutijim ličnostima u oblasti medicine, estetike, turizma, umjetnosti, mode, nauke, obrazovanja, IT tehnologije, književnosti, kulture, medija, life coachinga, biznisa, ženskog poduzetništva, humanitarnog rada, arhitekture, urbanizma, poljoprivrede, slikarstva, sporta, novinarstva, wellnesa.

Aida Terzić, direktorica sarajevskog hotela Pino Nature i vlasnica prve privatne bh. turističke agencije, dobila je priznanje kao jedna od najistaknutijih žena poduzetnica u regiji iz sektora turizma i hotelijerstva.

Sa druge strane mlada poduzetnica, vlasnica beauty salona Secret Sences, Dizija Njemčević dobila je priznanje za inovativan pristup u domeni estetike i zdravlja.

Nagradu je dobila i Sarajka sa mostarskom adresom, dr. Dragana Prusina, direktorica Školaonice.

Namjera organizatora je promocija svih društvenih vrijednosti koje su neizostavni dio svakog progresa. Najbolji način da se to učini je upravo identifikujući organizacije i pojedince koji su ključni nosioci razvoja. Tako je i uspostavljena ova prestižna manifestacija, kao jedan od načina da se identifikuju i predstave uspješne dame iz cijelog regiona.

Manifestaciji su prisustvovale ugledne ličnosti iz javnog i kulturnog života, veliki broj poduzetnica iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Makedonije, kao i veliki broj televizijskih, digitalnih i štampanih medija iz cijelog regiona.

Ova svečana manifestacija imala je i humanitarni dio za djecu.