{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bolovanje za liječenje slomljenog srca

F
28.1.2008. u 21:30
0
0
Bolovanje za liječenje slomljenog srca
0
Bolovanje za liječenje slomljenog srca
Japanska marketinška firma "Hime&Company" dozvoljava svojim radnicama koje imaju ljubavne jade ili su raskinule s partnerom da uzmu bolovanje čija dužina zavisi od godina starosti.
Menadžeri firme navode da bolovanje zbog "slomljenog srca" omogućava radnicama da se dobro isplaču i izjadaju i vrate na posao osvježene.

"Nemaju svi potrebu da odu na porodiljsko odsustvo, ali kada se radi o ljubavnim jadima svima je neophodno malo slobodnog vremena isto kao kada smo bolesne", izjavila je izvršna direktorica Miki Hiradate čija komapnija kontrolira šest tržišta kozmetičkih i drugih proizvoda za žene.

Radnice mlađe od 24 godine mogu da uzmu jedan slobodan dan godišnje da se saberu poslije raskida, one između 25 i 29 godina imaju pravo na dva, a starije od 30 na tri dana.

"Žene mlađe od 30 godina mogu lako da nađu novog partnera, ali za one starije to postaje mnogo teže, kao što su i njihovi raskidi ozbiljnije prirode", objasnila je Miki.

Zaposlene u ovoj kompaniji, sa sjedištem u Tokiju, također uživaju i druge pogodnosti kao što je dvodnevno plaćeno odsustvo u vrijeme velikih rasprodaja kako bi natenane mogle da obave kupovinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: