Majstor za ukus, avanturista...
0

Australija nudi najbolje poslove na svijetu

Klix.ba
Australska turistička industrija pokrenula je veliku popularnu kampanju "Najbolji poslovi na svijetu", nudeći ljudima šansu da postanu "glavni šaljivdžija", "majstor za ukus" ili "avanturista".

Kampanja je usmjerena na mladu populaciju koja australskom turizmu godišnje donese 9,4 milijardi eura, a na uživanje potroši 1,2 miliona eura.

Ovo je nastavak kampanje iz 2009. godine, u kojoj je pobjednik Birton Ben Southall postao čuvar na Velikom koraljnom grebenu na šest mjeseci. Ova kampanja probudila je veliki interes mladih širom svijeta.

Ovaj put u ponudi je šest najboljih poslova. Svaki je smješten u drugoj australskoj državi, a za šest mjeseci se može zaraditi 78.000 australskih dolara.

Konkurs je otvoren za mlade putnike dobi od 18 do 30 godina, posebno na međunarodno tržište koje je prihvatljivo za dobijanje australske turistučke vize, poput Velike Britanije, SAD-a, Francuske, Hong Konga, Tajvana, Južne Koreje i Japana.

Ministar turizma Australije Andrew McEvoy izjavio je kako bi konkurs trebao podstaknuti osjećaj mladih putnika za zabavu i avanturu.

"Ovaj konkurs nudi odličnu platformu da privučemo što više mladih ljudi iz cijelog svijeta da dođu u Australiju na odmor, ali i da rade, pomognu da popunimo mnoga radna mjesta koja su prazna u turizmu širom Australije", rekao je McEvoy.

Pozicija "glavnog šaljivdžije u new South Walesu" omogućava da postanete VIP Sydneyja te da prisustvujete svim značajnim festivalima i događajima te to objavite na Twitteru.

"Majstor ukusa" putovao bi Western Australijom, jeo u najboljim restoranima, pio u vinarijama, pivarama i pubovima, dok će posao "avaturiste" biti da u Northern Territoryju otkrije najbolju stranu turističkog posla.

Tu su i pozicije park rendžera u Queenslandu, lifestyle fotografa u Victoriji i domara u dviljini u Južnoj Australiji, koji bi posao obavljao hodajući, vozeći se na biciklu, u kajaku i brodu.

Kako je rekao pobjednik iz 2009. godine Southall to je bilo iskustvo koje mu je promijenilo život.

"Nisam znao da ću roniti, baviti se padobranstvom, kuhati ili hodati divljinom, a sve sam to uspio. To je jedna od onih stvari kada samo dođeš i pustiš da te vodi svojim putem", rekao je Southall.