Za nezaposlene žene
1

Adra i Bingo pokreću besplatnu obuku šivanja i krojenja u Doboju

Klix.ba
Ilustracija
Ilustracija
Humanitarna organizacija Adra u saradnji sa TC Bingo iz Tuzle pokreće besplatnu obuku iz šivanja i krojenja. Obuka je prvenstveno namijenjena ženama iz porodica kojima su poplave 2014. godine nanijele velike gubitke, kao i ženama sa invaliditetom koje teško dolaze do zaposlenja.

Ova obuka je nastavak akcije "Hljeb od tekstila" koju Adra i Udruženje "Mozaik prijateljstva" organiziraju već dvije godine u Banjoj Luci i Sarajevu.

"Na osnovu modela koji smo uspješno razvili u Banjoj Luci, želimo sličnu obuku pokrenuti i u Doboju čiji je cilj ekonomsko osnaživanje žena. Obuka će početi u maju i trajat će četiri mjeseca. Za početak će biti uključeno pet polaznica koje će pohađati tri stepena. Završni stepen će biti posvećen redizajnu stare odjeće", kazali su iz organizacije Adra.

Adra je već nekoliko godina fokusirana na socijalno preduzetništvo i zapošljavanje marginaliziranih osoba.

"Budući da nam svakodnevno pristižu velike količine stare i neupotrebljive odjeće, odlučili smo da je iskoristimo kao repro materijal za obuku i napravimo neke nove, unikatne proizvode koji će nakon redizajna biti ponovo spremni za upotrebu", poručili su iz Adre.

Svi zainteresovani za obuku mogu kontatirati Adru putem e-mail adrese [email protected] ili putem telefona na broj 065/779-701.