biznis
591

Posao za 200 mladih: U četvrtak otvorenje najvećeg i modernog tržnog centra "Real" u Kaknju

Piše: E. M.
Tržni centar Real Kakanj (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Najveći tržni centar u Kaknju "Real" svoja vrata za sve posjetitelje otvoriti će u četvrtak te time ozvaničiti početak svoga poslovanja u ovom gradu.

Na mjestu objekta trgovačkog centra CC1, koji je u centru Kaknja dugo vremena bio van funkcije, u četvrtak će svečano biti otvoren tržni centar "Real" koji će svojom ponudom zadovoljiti sve zahtjeve građana Kakanja.

Tržni centar se prostire na oko 12.000 kvadratnih metara u sklopu kojeg su smješteni poslovni objekti, igraonice za djecu, restorani, kao i podzemna garaža.

Iz Općine Kakanj su saopćili kako će sa početkom rada tržnog centra "Real" biti obogaćen trgovinski, ugostiteljski i sadržaji drugog karaktera te da će mladi dobiti priliku za posao.

"Za Kakanj smo se odlučili jer smo vidjeli da ima potencijal, ali i jedini smo tržni centar u ovom gradu. Objekat je na dobroj lokaciji, u centru grada, i veliko nam je zadovoljstvo što ćemo građanima Kaknja ponuditi jednu raznovrsnu ponudu. Svakako raduje nas i činjenica da će oko 200 mladih, uglavnom iz Kakanja, dobiti posao i raditi u narednom periodu u ovom jedinstvenom tržnom centru u Kaknju",izjavila je direktorica tržnog centra "Real" Fatima Petlača.

Tržni centar "Real" će se baviti ugostiteljstvom, a svim posjetiteljima ponudit raznovrsnu ponudu hrane i pića, a urađen je po visokim standardima sa poštivanjem svih zakonskih normi. Upravo zbog toga, kafeterija i slastičarna će imati odvojenu zonu za pušaće kao i VIP dio restorana od 40 kvadratnih metara.

U sklopu tržnog centra bit će otvoren i supermarket Konzum koji se prostire na oko 1.500 kvadratnih metara, Jysk koji se prostire na oko 1.000 kvadrtanih metara, a igraonica za djecu površine je 500 kvadratnih metara i obogaćena je brojnim sadržajima. U ljetnim danima na raspolaganju će biti i ljetna bašta površine 200 kvadratnih metara koja gleda na centar Kaknja.

Na dan otvorenja bit će upriličena zabava za najmlađe, a građani Kaknja moći će posjetiti brojne radnje kao što su: Jordie's, Watch Line, Mobil centar, Merkato, Juventa, iNovine, Planika, Digital City, Aja Home & Fashion, kozmetičko-frizerski salon sa solarijem Sunlight Lounge i brojne druge.