Komentari (177)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svi bi ovi porezi bili u redu da drzava subvencira obdanista (placaju naknadu za roditelje) skole ( da kupuju knjige djeci) da subvenciraju trudnice, stara i iznemogla lica, da placaju lijekove penzionerima ali PU samo uzima, uzima, uzima.
@Istok, a u isto vrijeme SDA-ov nezakoniti direktor Šerif Isović hiljade konvertibilnim maraka inkasira u vlastiti džep: Isovićeva mjesečna primanja iznad 7.000 KM! Isović: Uplaćuje i novac SDA. https://www.google.ba/amp/s/hamdocamo.wordpress.com/2018/03/17/isoviceva-mjesecna-primanja-iznad-7-000-km/amp/
@istok - fino rečeno. svi moraju plaćati porez ali kad skontaš ko i kako upravlja tim novcima javlja se moralni otpor prema tim obavezama
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Porezna i financijska prave hajku na obične građane, najmodavce, piljare, tezgare, obrtnike, zanatlije, zatim na trgovce, ugostitelje i frizere, ljude koji žele na pošten način zaraditi koju marku, da ne budu hajduci, razbojnici, pljačkaši i sl..Šta je sa medicinskim privatnim ordinacijama i advokatima čije su usluge paprene, zatim sa kladionicama, šumarima i građevinskim firmama, autoprevoznicima itd.!? Oni su oslobođeni davanja računa i plaćanja poreza?
pa ima ih koji stanuju đžabe samo da bi održavali i čuvali kuću ili stan.kako to dokazat.? a da bi neko uzimao porez treba prvo napravit pravilnik .podstanar da ima ugovor i da ga gazda ne može izbaciti tek tako.biti podstanar na Balkanu.pasiji život.pa sad bi i kirije trebale biti veće ako će porez da se plaća.stanodavac vrši opravke u stanu i prikazuje to poreskih upravi.onda naravno plati manje poreza.
Iza svakog novog poreza stoji neki lobi. Prvo se vrtila prica kako IT firme ne mogu da nadju radnike da im rade za sicu, kad eto ti poreza na freelancere vjerovatno od strane lobija IT firmi. Jer zasto neko da zaradjuje dobre pare i trosi ih u Bosni, zasta ce nam to? Sad iza ovoga sto pritiskaju stanodavce vjerovatno stoji lobi vlasnika hotela i motela. Bice bolje za 8 godina, strpi se narode.
Da li vam je GRAS platio zaostale poreze? Kad idete otimati autobuse? Kolike ste im kazne poslali? Samo vi po sirotinji udrite, rastjerajte sve ove sto pokusajavu na malo da rade. Nek vam ostanu "giganti" kao sto je GRAS. Naplacujte onda od njih. Oni ne trebaju nista placati, ni poreze, ni obaveze, ni kazne. pFuj, odvratni ste
prvo od sebe neka krenu jer su oni najveći lopovi u državi zajedno sa majmunima koji su na vlasti
Ma ovo ce vazit samo za srednju Bosnu, sto se tice Hercegovine i RS-a, mogu zaboraviti na to
kao i sve ostaloBiH izvan bosnjackih kantona postoji koliko i Srbija na Kosovu
gulikoože.com
samo derite dosta je i lopova koji imaju drugi , treći stan
Jedan od najvećih iznajmljivača je Čaušević, njihov bivši direktor, al vjerovatno iznajmljuje legalno kao što ih je legalno i stekao.
Samo napred. Kad krenete oporezovati sve onda će ovce šutjeti. Freelanceri napadaju na poresku sa svih strana niti jedan obični građan ne staje na njihovu stranu, danas su to iznajmljivaci, sta ce sutra biti
SDA je do sada uspjesno uvela AKCIZE, porez freelancerima, porez na iznajmljivanje stanova, povecala drzavni dug, povecala izvoz omladine u Njemacku, Ameriku i ostale zemlje, unistila sve sanse za tuzbu protiv Srbije za agresiju, dala zeleno svjetlo za izgradnju mosta do Peljesca, nije izgradila ni metar autoputa 5C i tako dalje i tako dalje. Cijelo to vrijeme su bili u koaliciji sa SBB-om. Na izborima, pamet u glavu narode.
Sta je tu cudno. Izetbegovici su iz Smedereva, cak je i kcer dao srbinu
Nek mi se napusi k poreska uprava. I neka se pozabave sa onih 70 stranica spiska pravnih lica koja su duzna preko 50000 prije nego pocnu gradjanima hljeb uzimat. Nego od firmi mito, od gradjana porez. Fuj bagro lopovska
Nadajmo se da će porezna uprava prikupiti i podatke o svim ratnim profiterima, pljačkašima u privatizaciji -otimačini narodnih dobara i objaviti ih.
Sta je sljedece? Ganjati ljude sa OLX-a za PDV? Hahahahahaha
A zakon o zastiti licnih podataka na koji se isti i slicni pozivaju svaki put kada je njima u interesu.To se u slucaju obicnog gradjanina ne moze primjeniti?!?!
tako i treba. reguliranjem poreza na izdavanje nekretnina povećali bi priliv novca u budžet
koji ce ici ovim uhljebima!? jel to rjesenje!?