Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Putarski biznis...nema 8 milijardi, Akcize................nema 6 milijardi, Porezi.................nema 4,5 milijarde. Samo na tri stavke 18,5 milijardi?! I? Šta reći, koju poruku poslati?
Meni je ovo smijesno. Dosta ovih sto je doslo u Sarajevo radi u drzavnim firmama i onda ih oni tuze i dobiju jos para. Toliko o ljubavi prema domovini, interes i licna prava
Gdje su imena neplatiša !!! Da bi ova država bila pravna mora biti sve TRANSPARENTNO. Koja je svrha novinarstva ili organizacija poput CCI?? Da objavljuju ili sakrivaju podatke!!!
ja čuo u Herceg Bosni uopće ne plačaju porez vele što je to
Da je samo 4.5 Milijarde KM duga kako se radi svi uzmaju ko da je privatno ziroracun. Kako cese sve ovo zavsiti to ni bog dradi nezna.
Ukinute kantone i entitete !!!! Ni jedna politička partija nema u programu takvo nesto!? A znam 90% naroda je za takvo nesto. A kunu se da su uz narod i za narod? ne postoji drzava na svijetu sa toliko vlada , ministara.....Obučena je luđačka košulja ovoj državi.Drzava pojede sama sebe..Ukidanjem entiteta i kantona se štedi . I onda se mogu smanjiti porezi firmama.
daj ba to je jeftina demagogija, dobro znaš da je to trenutno nemoguće, trebao bi novi rat, a ja mislim da nikom više nije do toga
Sami sebi dužni a u konačnici narodu za zdravstvi i penzije!
Ima li zabrinutih stranih diplomata?
Najveci duznici drzavi su javna preduzeca koja su u vlasnistvu drzave.
najveći uspjeh ove vlasti je kredit od MMF. Mada to nije nikakav uspjeh
nikad to drzava nece moci naplatiti. Poreska uprava i Uprava za indirektno oporezivanje NE RADE SVOJ POSAO !!! inspektori pomenutih institucija su potkupljivi, samo deru ove male a velikim igracima nesmiju zakucati na vrata. U medjuvremenu dugovi velikih rastu, a male firme nose taj teret na ledjima.
"što je vidljivo na grafikonu 4." Jel to na strani 16 ili 723? Konji klixerski. Ne znaju ni prepisat. "poraz na platu, doprinosi za PIO, zdravstveno osiguranje, nezaposelnost, itd"
Cestitke! Napisali ste "zdravstveno osiguranje" a niste se zajebali. A svi znamo kako je lako se zajebat pisuci tu frazu.
@geraldklix Gledam maloprije... Fulali su bar jedno "zdravstveno"... sad je ispravljeno. Ispravljen i "poraz na platu". A kazu nema koristi od kritike... No i dalje stoji kraj "poraza" ona "nezaposelnost". Mozda je u pitanju o nekoj kategoriji necega sto nije za po selu? Mozda nije grijeska nego graska?
najmanje duguju uzgajivači što plaćaju štand.
Naplatite to i ne trebaju nam krediti više