biznis
83

Polugodišnja neto dobit NLB Banke d.d., Tuzla porasla 84,1 posto

Klix.ba
NLB Banka d.d., Tuzla, u 2015. godini, nastavlja kontinuitet uspješnog i stabilnog poslovanja, a potvrda tome su i ostvareni poslovni rezultati, kao i dobit koja je u prvih šest mjeseci ove godine gotovo udvostručena u odnosu na isti period 2014. godine, saopšteno je iz ove banke.

"Izuzetno smo zadovoljni rezultatima u ovoj godini. Osnovno opredjeljenje Banke u njenom radu je zadovoljiti potrebe klijenata za finansijskim uslugama, tako da kontinuirano vršimo unapređenje kvaliteta i dopunu asortimana usluga uz vrlo povoljne uslove. Drago nam je da su klijenti prepoznali naše napore, te dugogodišnje iskustvo i stručnost koju imamo,“ izjavio je Senad Redžić, direktor NLB Banke.

U toku godine, banka je prateći potrebe klijenata, uz stalno nastojanje da svoju kreditnu ponudu učini još kvalitetnijom i cjenovno prihvatljivijom, uvodila nove kreditne usluge za fizička i pravna lica. Na polugodištu je ukupni neto kreditni portfolio banke iznosio 683 miliona KM čime je ostvaren rast od 4% u odnosu na kraj 2014. godine.

Promoviranje važnosti štednje za sigurniju budućnost građanstva ostaje prioritet NLB Banke. Banka već dugi niz godina nudi modele štednje prilagođene potrebama svojih klijenata što rezultira u konstantnom rastu depozitnog portfolija. Depoziti stanovništva su krajem mjeseca juna 2015. godine iznosili 417 miliona KM, što je u odnosu na kraj 2014. povećanje od 4%.

Neto aktiva NLB Banke iznosi 922,3 miliona KM, a ukupni kapital oko 105 miliona KM.