{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poljske kompanije žele učestvovati u modernizaciji rudnika u FBiH

F
6.7.2010. u 12:22
0
0
Poljske kompanije žele učestvovati u modernizaciji rudnika u FBiH
0
Poljske kompanije žele učestvovati u modernizaciji rudnika u FBiH
Trinaest poljskih kompanija iz oblasti rudarstva i energetike danas su u Sarajevu, uz podršku Ambasade Poljske u BiH, prezentirale svoje poslovanje i ponudu s ciljem da učestvuju u isporuci nove opreme za rudnike u Federaciji BiH.
"Naš plan je da investicije u rudarskom sektoru realiziramo zajedno s bh. firmama, kroz zajedničku korporaciju, što će, naravno, otvoriti dodatna radna mjesta, dok bi i dio novca ostao u BiH", kazao je tokom prezentacije poljski ambasador u BiH Andrzej Tyszkiewicz.

On je istaknuo da Poljska ima bogatu tradiciju i iskustvo kada je u pitanju rudarstvo te da postoji velik prostor da se unaprijedi vanjskotrgovinska razmjena BiH i Poljske koja je, kako je rekao, u 2009. iznosila oko 100 miliona eura.

Tyszkiewicz je istaknuo da je Poljska prošle godine u BiH investirala osam miliona KM, što je svrstava na petu poziciju stranih investitora, i da osobno smatra da može i više.

Direktor Elektroprivrede BiH Amer Jerlagić kazao je da je današnja prezentacija bila namijenjena uglavnom budućoj saradnji radi ulaganja u rudarski sektor FBiH zbog činjenice da Elektroprivreda BiH, zajedno sa sedam rudnika, planira u naredne tri godine uložiti oko 300 miliona KM u rudarsku opremu.

Jerlagić je podsjetio da je Elektroprivreda BiH s poljskim kompanijama potpisala nekoliko ugovora, a da je jučer s kompanijom Zre iz Katovica potpisala ugovor vrijedan 8,3 miliona eura u sklopu projekta modernizacije bloka 6 u TE Tuzla.

Taj projekt, kako je rekao, bit će realiziran u naredne tri godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: