Direktor "Hidrogradnje"
0

"Politika je umiješala svoje prste"

SRNA
Direktor sarajevske "Hidrogradnje" Semin Mašić izjavio je da postoje indicije da se politika umiješala u dešavanja u vezi sa ovim nekadašnjim građevinskim gigantom.

"To što se sada dešava koincidira sa mojim zahtjevom federalnoj Vladi, odnosno resornom ministarstvu, da mi, kao vlasnik, imenuje saradnike koje smo konkursom predložili", rekao je Mašić dodavši da to još nije učinjeno, već se na mala vrata pokušava "ugurati" neko ime.

Mašić smatra da bi bilo bolje da Federacija BiH proda "Hidrogradnju", jer bi, prema njegovim riječima, novi vlasnik sigurno bolje brinuo o kompaniji.

"Ono što je federalna Vlada mogla uraditi jeste da nam obezbijedi poslove u BiH koje ona daje", rekao je Mašić navodeći da je umjesto toga "Hidrogradnja" puštena na tendere i u jaku konkurenciju.

Direktor "Hidrogradnje" u intervjuu za sarajevsko "Oslobođenje" konstatovao je da do kraja godine ne očekuje neka konkretna dešavanja u vezi sa ovim preduzećem, budući da su oktobarski izbori već postali prioritetni u aktivnostima njihovog vlasnika, Vlade FBiH.

Ukupna dugovanja "Hidrogradnje" broje se milionskim ciframa, a zbog više neisplaćenih plata u štrajku je dio od 1.050 radnika ovog preduzeća.