UniCredit Bank i Visa
17

Pokrenuta inicijativa za prevenciju karcinoma dojke "Moj krug podrške"

Klix.ba
Cilj inicijative "Moj krug podrške" je osnaživanje zdravlja žena i rana prevencija, obezbijeđeni besplatni mamografski pregledi, psiho-socijalna podrška, edukacija i paketi prve pomoći svakoj operisanoj ženi u Bosni i Hercegovini.

"Moj krug podrške" je zajednička inicijativa UniCredit Bank, kompanije Visa, udruženja "Think pink – Zajedno smo jedno" uz podršku medijskih kuća Europlakat, Infomedia i Klix.ba.

UniCredit Bank je zajedno sa kompanijom Visa i udruženjem "Think pink – Zajedno smo jedno" pokrenula inicijativu pod nazivom "Moj krug podrške", kako bi se podigla opća svijest o prevenciji karcinoma dojke. U cilju osnaživanja zdravlja žena i borbe protiv karcinoma dojke, želja je ukazati na važnost redovnih preventivnih pregleda. Stoga će svi korisnici UniCredit Visa kartica biti u prilici podržati inicijativu korištenjem Visa kreditnih kartica UniCredit Bank, s obzirom da za svako plaćanje navedenim karticama, UniCredit Bank i Visa izdvajaju 1 KM u fond "Zajedno smo jedno" i tako osiguravaju besplatne mamografske preglede širom Bosne i Hercegovine, uz poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

Krug je, kao pojam, oduvijek predstavljao simbol savršenstva i jednakosti. Krug nema početka ni kraja, pa upravo zbog toga simbolizira i vrijeme. Vrijeme je, u inicijativi "Moj krug podrške", od izuzetne važnosti. Shodno tome, važno je na vrijeme uvidjeti problem kako bi liječenje bilo što lakše i efikasnije. Isto tako, važno je na vrijeme pomoći onima kojima je pomoć trenutno najpotrebnija.

Nela Hasić, regionalna direktorica Udruženja "Think pink – Zajedno smo jedno" ovom prilikom je izjavila: "Živimo u trenutku kada je cijeli svijet fokusiran na pandemiju virusa COVID–19. Na žalost, ni druge bolesti nisu nestale, a pacijenti se susreću sa brojnim poteškoćama. Naša podrška ženama oboljelim od karcinoma dojke i važnost prevencije ove bolesti, koja u Europi godišnje bude dijagnosticirana kod 500.000 žena od kojih 130.000 izgubi život, je veća nego ikada! Udruženje "Think pink – zajedno smo jedno" i u ovim teškim vremenima ostalo je odano svojoj misiji, a ona je zdravlje žena. Uprkos poteškoćama sa kojima se susrećemo nastavljamo sa provođenjem naših aktivnosti: besplatni mamografski pregledi žena u ruralnim dijelovima zemlje, psiho-socijalna podrška, edukacija i omogućavanje paketa prve pomoći svakoj novooperisanoj ženi u Bosni i Hercegovini. Ohrabruje nas činjenica da postoje kompanije kojima je i u vrijeme pandemije virusa COVID-19 društvena odgovornost prioritet. Zbog poteškoća sa kojima se susrećemo pri finansiranju, ovo partnerstvo nam je od izuzetnog značaja i radujemo se zajedničkim aktivnostima".

Vladimir Đorđević
Vladimir Đorđević

"Svakodnevno se trudimo da kroz društveno odgovorne programe i partnerske projekte održavamo aktivan odnos sa zajednicom u kojoj poslujemo. Već dugi niz godina smo kroz globalne inicijative posebno posvećeni osnaživanju žena širom sveta, i nastojimo da im i kroz inicijativu "Moj krug podrške" pružimo neophodnu podršku. Od svake transakcije izvršene Visa UniCredit karticama, izdvojićemo 1KM za osiguravanje besplatnih mamografskih pregleda širom Bosne i Hercegovine, u nadi da što većem broju žena omogućimo lakši pristup zdravstvenoj pomoći", rekao je gospodin Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu.

Amina Mahmutović
Amina Mahmutović

Predsjednici Uprava UniCredit banaka u BiH, UniCredit Bank d.d. Mostar, gospođa Amina Mahmutović i UniCredit Bank a.d. Banja Luka, gospodin Gordan Pehar, naglasili su važnost podrške ovoj vrsti društveno odgovornih akcija: "Želimo biti kreatori inkluzivnijeg društva, osluškivati potrebe ranjivih kategorija društva i biti im podrška kroz naše svakodnevno poslovanje. Ponosni smo da smo u prilici udružiti snage u ovoj važnoj misiji prevencije i ranog otkrivanja karcinoma dojke, posebno u dijelovima zemlje gdje nije dostupna ova vrsta medicinske skrbi, jer vjerujemo da bismo poslovali dobro, važno je da činimo dobro, a UniCredit će, kao i uvijek, nastojati da čini pravu stvar".

Pridružite nam se na unicredit.ba i budite i vi dio kruga.