{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pokrenut stečaj u "Pevecu"

S
28.12.2009. u 15:42
0
0
Pokrenut stečaj u "Pevecu"
0
Pokrenut stečaj u "Pevecu"
Banjalučki Osnovni sud danas je pokrenuo prethodni stečajni postupak nad preduzećem "Pevec" u Banjoj Luci.
Za privremenog stečanog upravnika imenovana Mirjana Golić iz Gradiške.

U saopštenju iz Osnovnog suda navodi se da je određena privremena mjeru zabrane stečajnom dužniku da bez saglasnosti privremenog stečajnog upravnika raspolaže pokretnom i nepokretnom imovinom, novčanim sredstvima i pravima stečajnog dužnika.

Sud je izrekao i mjeru zabrane pojedinačnih prinudnih izvršenja pokrenutih protiv stečajnog dužnika i privremeno ih obustavio.

Privremeni stečajni upravnik dužan je da obezbijedi imovinu stečajnog dužnika i spriječi njeno propadanje, te utvrditi da li su ispunjeni uslovi za otvaranje stečajnog postupka.

Sud u Banjoj Luci donio je ovu odluku nakon što je prošle sedmice pokrenut stečajni postupak i u bjelovarskom "Pevecu".

Predsjednik Granskog sindikata trgovine, turizma, ugostiteljstva i uslužnih djelatnosti RS Goran Savanović ranije je izavio da je Sindikat trgovine, poučen iskustvom iz Hrvatske, pravovremeno reagovao u slučaju "Pevec" i podnio zahtjev za stečaj.

Dejan Pejaković, predsjednik Sindikata radnika "Peveca", rekao je ranije da stečaj sa reorganizacijom predstavlja najbolje rješenje.

"Prije nekoliko dana uplaćena je taksa od tri hiljade KM kako bi predstečajni postupak mogao biti pokrenuti", kaže Pejaković.

"Pevec" radnicima duguje tri plate i uplatu poreza i doprinosa, a dugovanja prema dobavljačima smanjena su kroz kompenzaciju.

Direktor beogradskog "Peveca" Dragan Malinović smatra da taj centar neće otići u stečaj, jer će 28. decembra početi pregovori s najvećim vjerovnikom OTP bankom Srbija o restrukturisanju "Peveca".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: