{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pogledajte kako je Buroj predstavio turističko naselje u Trnovu

27.6.2015. u 09:32
400
192
Pogledajte kako je Buroj predstavio turističko naselje u Trnovu
400
 
Austrijski list Der Standard predstavio je projekt kompanije Buroj u Trnovu kao "najveći turistički grad u jugoistočnoj Evropi".
Projekt arapskih investitora podsjeća na Sun City u Arizoni, piše navedeni list.

U međuvremenu, u Buroju su počeli prodavati vile, stanove i apartmane koji će tek biti izgrađeni. Tako ćete za vilu sa tri spavaće sobe u budućem kompleksu morati izdvojiti 231.000 eura.

Za apartman sa jednom spavaćom sobom morat ćete platiti približno 60.000 eura dok je nešto jeftiniji stan u rezidencijalnom naselju.

Prije desetak dana, investitor je potpisao ugovor sa predstavnicima Općine Trnovo projekt čija ukupna vrijednost, kako je navedeno, iznosi približno 4,5 milijarde KM.

Općina Trnovo je u prethodnom periodu izvršila svoje obaveze kad je u pitanju proglašenje javnog interesa na tom prostoru. Kako je kazao načelnik Ibro Berilo donesena je odluka za izradu regulacionog plana, sudski vještak je utvrdio cijene zemljišta na tom lokalitetu i pozvali su sve vlasnike zemljišta da se oglase da li su zainteresovani za prodaju zemljišta na tom prostoru.

uskoro bi trebala uslijediti izrada urbanističkog plana i eksproprijacija zemljišta, za koje je u budžetu planirano dva miliona KM. Pravo građenja Buroju je dato na 99 godina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: