{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podrška razvoju eko turizma u Nacionalnom parku Sutjeska

F
26.10.2010. u 13:50
0
0
Podrška razvoju eko turizma u Nacionalnom parku Sutjeska
0
Podrška razvoju eko turizma u Nacionalnom parku Sutjeska
U Foči će 27. oktobra biti potpisan sporazum o saradnji za implementaciju projekta "Podrška razvoju eko turizma u Nacionalnom parku Sutjeska".
Projekt je finansiran od Evropske unije, a implementira ga Sarajevska regionalna razvojna agencija (SERDA). Ukupna vrijednost granta je 413.060 eura, od čega je EU osigurao 349.985,74 eura, a SERDA 63.074,26 eura.

Kako se navodi u saopćenju SERDA-e, cilj projekta je ostvariti podršku razvoju eko turizma u Nacionalnom parku Sutjeska kroz razvoj novih turističkih proizvoda, izgradnju turističke infrastrukture, edukaciju iz specifičnih oblasti turizma te kroz razvoj novog marketinškog pristupa.

Sporazum će potpisati direktor SERDA-e Ševkija Okerić, načelnik Općine Foča Zdravko Krsmanović, direktor EUTAC-a ( EU Trening i konsultacije za mala i srednja preduzeća) Melisa Gazdić i direktor Nacionalnog parka Sutjeska Zoran Čančar.

Prema najavama iz Općine Foča, na ceremoniji bi se trebao obratiti i prvi sekretar Delegacije Evropske komisije u BiH Johann Hesse.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: