Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
KO VJERUJE STATISTICI, LOPOV KAO I VLAST, SVE LAŽETE.
"Štedite, nemojte jesti". -Milorad Bahilj Baja
Pomalo je primjetan pad razlike uvoz izvoz uvodnosu na predhodne godine. Malo je cudno da je bolji omjer sa clanicama EU nego sa CEFTOM iako su prvi zahjevnije trziste.
iako i dalje lose, ovo je znatno bolje nego prije, jer nam je prije pokrivenost uvoza izvozom bila 50ak%, a sad je vec 68%, sa tendencijom daljeg rasta.
Makroekonomski pokazatelji su nam strahovito loši, državni menadžment treba da stimuliše privredu da se točak okrene pa da pokazatelj uvoza bude na poziciji izvoza. Barem to za početak.
izvoz Republike Srpske porastao je za 8% u januaru 2016 u odnosu na isti mjesec prethodne godine, a uvoz pao za 1,5%. pokrivenost uvoza izvozom je 83%. a na nivou cijele bih pad izvoza 2%, a pokrivenost 69% i vi kazete da mi uvozimo iz srbije i hrvatske i vas zatrpavamo. jel i dalje propada "sumska" dogodine?
srbi cugaju kroz januar, sta ste ocekivali
U prevodu, Hrvatska i Srbija nas zatrpavaju svojom robom!
Jedino kupovinom domaćih proizvoda smanjuje se uvoz. Bar hranu možemo proizvoditi ako nemamo nafte. Samo #387 .