VTKBiH
0

Početak projekta EUEXPRO II i podrška izvozu

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine danas će biti obilježen početak projekta EUEXPRO II - Podrška razvoju i promociji izvoza u Bosni i Hercegovini.

Projekt finansira Evropska unija, a implementirat će ga WYG International Limited, konsultantska kompanija iz Velike Britanije, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Korisnici projekta su Izvozno vijeće BiH, Odjel za promociju izvoza u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH te Agencija za promociju izvoza Vanjskotrgovinske komore BiH.

Cilj projekta je doprinos povećanju volumena izvoza u BiH i trgovinskom balansu, koji je trenutno vrlo negativan.

Na obilježavanju početka projekta EUEXPRO II obratit će se pomoćnik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i predsjednik Izvoznog vijeća BiH Dragiša Mekić, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH i potpredsjednik Izvoznog vijeća BiH Veselin Poljašević, direktor Agencije za promociju izvoza Vanjskotrgovinske komore BiH Enes Ališković, ekspert za konkurentnost prof. Vjekoslav Domljan, šef Sektora za ekonomsku reformu i prirodne resurse u Delegaciji Evropske unije u BiH Johann Hesse i vođa tima EUEXPRO II Andrew Thorburn.