{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela izgradnja nove fabrike u Bijeljini

S
5.3.2012. u 12:32
0
0
Počela izgradnja nove fabrike u Bijeljini
0
Počela izgradnja nove fabrike u Bijeljini
U bijeljinskoj Kompaniji "Elvaco", koja je dio Grupacije ''Bobar", danas je počela izgradnja nove fabrike koja će proizvoditi čelične rezervoare za tečna goriva i pokretne naftne pumpe.
Sredstva za izgradnju ove pete po redu fabrike u sastavu kompanije "Elvaco" obezbijedila je Vlada Republike Srpske kreditnom linijom od šest i po miliona KM, putem Investiciono-razvojne banke. "Za izgradnju ove fabrike planirano je 2.300.000 KM. U nabavku novih tehnologija uložićemo 1,7 miliona KM, a dva i po miliona za obrtna sredstva za podršku proizvodnji", rekao je projekt menadžer "Elvaca" Milenko Božić.

Radovi na izgradnji fabrike na 2 300 metara kvadratnih trajaće do avgusta i krajem tog mjeseca biće puštena u pogon. Fabrika će zapošljavati od 20 do 50 radnika. Predsjednik Grupacije "Bobar" Gavrilo Bobar rekao je da 24 godine u okviru "Elvaca" ništa nije rađeno ni na osavremenjavanju tehnologije, niti prostora. "Izgradnja nove fabrike ima višestruki značaj. Na ovaj način ljudima dajemo i vraćamo samopouzdanje da se samo stručnim radom može biti bolji i konkurentan", rekao je Bobar, ozvaničivši početak radova na izgradnji fabrike.

On je rekao da je opredjeljenje "Bobar'' grupacije da, otkada je većinski vlasnik u "Elvacu", zadrži kompletnu tehnologiju i proizvodnju, ali da, istovremeno, mora biti uvedena nova tehnologija. "Zahvaljujući novim tehnologijama uspjeli smo da u `Elvacu` ukupan prihod sa 8,5 miliona KM podignemo na 15 miliona KM u prošloj godini, a za ovu je planiran u iznosu od 25 miliona KM", rekao je Bobar.

Bobar je rekao da očekuje da, uz nove radnike i nove menadžere, "Elvaco" već ove godine izađe iz gubitka koji je 2009. godine zatečen. "Trenutno radimo na `obradi` ruskog i bjeloruskog tržišta i zainteresovanih za ovu proizvodnju. Istovremeno, računamo na tržište regiona", rekao je Bobar. Sada su stvoreni uslovi da, nakon tri godine, ova fabrika pozitivno posluje.

"Plan proizvodnje za ovu godinu je 1 000 cisterni. U fazi smo dobijanja sertifikata. `Elvaco` izvozi više od 60 odsto svojih proizvoda. Već krajem godine i početkom sljedeće i ovaj novi proizvod ćemo izvoziti na strano tržište", najavio je Bobar. Direktor Kompanije "Elvaco" Željko Malešević izrazio je zadovoljstvo što će Bijeljina i ''Elvaco'' uskoro zaposliti novi broj radnika, te što će ovaj grad biti, kako je rekao, po ovom proizvodu zasigurno prepoznatljaiv širom svijeta.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: