{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela Ekonomijada u Sarajevu

5.4.2013. u 19:29
0
3
Počela Ekonomijada u Sarajevu
0
Počela Ekonomijada u Sarajevu
U okviru akademskog programa, koji ima za cilj jačanje poduzetničkog duha kod studenata poslovnih i ekonomskih fakulteta iz cijele regije kao i pružanje temeljnih znanja i sticanja iskustava iz ove oblasti, tradicionalno, i ove godine održava se od 4. do 7. aprila 9. Ekonomijada u Sarajevu.
Cilj projekta je da okupi veliki broj učesnika, studenata poslovnih i ekonomskih fakulteta iz cijele Jugoistočne Evrope, koji se takmiče u sportskim i akademskim igrama.

Dajući podršku tom projektu, Općina Centar je ustupila prostorije njenog Centra za podršku biznisu (Muhameda Kantardžića 3) za održavanje radionica. Prva radionica održana je 5. aprila, a naredna je u subotu, 6. aprila 2013. godine (od 16 do 19 sati). Tokom radionica studenti iz više gradova će prezentirati njihove istraživačke radove o percepciji mladih o ekonomskoj struci a bit će riječi i o prijedlozima za unapređivanje turističke ponude Sarajeva.


Akademski program 9. Ekonomijade sastoji se iz četiri dijela: istraživački rad studenata; predavanja o temi ''Poduzetništvo kao snaga za generiranje novih konkurentnih radnih mjesta i samozapošljavanja mladih''; razmjena iskustava mladih i studentsko takmičenje iz oblasti poduzetništva.

Ovim projektom bit će definisana turistička pozicija omladinske populacije Sarajeva u odnosu na ostale omladinske populacije; pozicija Olimpijade sarajevskih ekonomista i poduzetnika u odnosu na ostale slične manifestacije u regiji. Proteklih godina kroz ovaj projekt Sarajevo je posjetilo više od 4.000 studenata iz cijele regije, pa je samim tim sarajevska Ekonomijada na dobrom putu da postane prepoznatljiv brend.


Ocjenjivački žiri akademskog programa 9. Ekonomijade sačinjavaju profesori i asistenti Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, kao i mentori koji su u prošloj godini bili pobjednici ovog akademskog programa. Najbolji tim će biti nagrađen literaturom predviđenom za njihovu struku i diplomom, kao i učešćem u svojstvu mentora u narednoj, jubilarnoj 10. Ekonomijadi u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: