PROMO
48

Pivara dd Tuzla ove godine obilježava svoj jubilej 135 godina postojanja

Od osnivanja pa sve do danas Pivara Tuzla je bila i ostala društveno odgovorna kompanija, koja je prošla kroz težak tranzicijski period i koja je nastavila da čuva i gradi tradiciju i kvalitet svog proizvoda.

U posljednjih šest godina Pivara dd Tuzla je doživjela eksapanziju investirajući preko 22 miliona KM u modernizaciju proizvodnih pogona, građevinskih objekta i motornih vozila.

Pozitivan trend zadržala je i u 2019. godini kroz realizovani poslovni plan te je investirano 5,6 mil KM u proizvodne pogone: Brewmax softver, PET liniju punjača sa sa CIP stanicom i rezervoarima, teretna motorna vozila sa viljuškarima, karbonizer piva, dearator vode, paster piva za PET program, hidroforsko postrojenje sa omekšivačem vode te druge opreme.

Brewmax softver je moderan sistem koji predstavlja odlične temelje za daljnju nadogradnju, te mogućnost unaprijeđenja kako tehničkih tako i tehnoloških izvedbi procesa. Ovakav potpuno otvoren sistem nam daje mogućnosti za optimizaciju i kontrolu resursa koji se koriste u procesu proizvodnje piva i procesu održavanja kompletnog sistema. Samim tim smo dobili veću sigurnost kako za operatere, tako i za sam proizvod.

Ovom nadogradnjom dobili smo mogućnost i za kontinuiran monitoring svih mjerenja u sistemu. Na novom sistemu postoji kompletan sistem arhiviranja koji nam omogućava hronološko praćenje i optimizaciju kompletnog procesa. Na taj način je implementirana kompletna automatizacija pogona fermentacije piva, za koji je korišten isti softverski paket kao i za pogon kuhaone. Dosadašnje investicije su uvijek usmjerene ka unaprijeđenju i modernizaciji proizvodnje, čuvanja i plasmana prozvoda što na kvalitetniji način udovoljava zahtjevu tržišta i ISO standardima koje Pivara dd Tuzla posjeduje.

Pivara dd Tuzla, i ove godine kao i predhodnih godina, organizovala je dvije SMS Nagradne igre koje su protekle zapažene i koje su dale očekivane rezultate.

Pivara dd Tuzla je zadržala i potvrdila lidersku poziciju na području TK, a svojim distributivnim centrima u Sarajevu i Bihaću postala je dostupna u cijeloj zemlji, te se na taj način približila svojim potroščima/tgovcima koji su nas ove godine prepoznali i odabrali "Tuzlanski pilsner" kao must have proizvod za 2020. godinu. Ove godine smo po ocjeni stručnog međunarodnog evropskog žirija dobitnici prestižne nagrade Najkompanija i Najmenadžer za 2019 godinu.

"Ovu priliku želimo iskoristiti i zahvaliti se svim našim potrošačima kao i konzumentima koji su Pivaru Tuzla prepoznali kao br. 1 brend u BiH i odabirom proizvoda Pivare odlučili jačati i stvarati bolju budućnost u BiH. Zbog naših vjernih potrošača dužni smo u 2020. godini nastaviti istim trendom uz nove pozitivne i dobre stvari", poručuju iz Pivare Tuzla.